ДОМБОКИ. В чернечій обителі молитовно вшанували день перенесення ікони «Скоропослушниця» на Закарпаття

13 липня, в день Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів, з нагоди дня перенесення ікони Божої Матері «Скоропослушниці» на Закарпаття керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Успенському жіночому монастирі села Домбоки, що на Мукачівщині.

Під час Божественної Літургії Його Високопреосвященству співслужили Преосвященніший Іларій, єпископ Свалявський та духовенство єпархії.

За богослужінням перед чудотворним образом Цариці Небесної підносилась сугуба молитва за мир на Українській Землі, за припинення війни та за військовослужбовців ЗСУ.
Наприкінці богослужіння керуючий єпархією разом з духовенством звершили молебень до чудотворного образу.

Насамкінець, після слів проповіді владика висловив щиру подяку настоятельниці обителі ігумені Таїсії (Дьордяй) та сестрам обителі за труди, а духовенству і всім паломникам за спільну молитву.

Насамкінець архіпастир призвав на всіх присутніх Боже благословення.

З історії: В далекому 1938 році з благословення Патріарха Святого Града Єрусалима – Святійшого Тимофея чудотворний образ Божої Матері «Скоропослушниця» був принесений до чернечої обителі на Закарпаття схиігуменом Серапіоном (Іваник). Ікона знаходиться тут і по сьогоднішній час.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.