Вітання Владики Феодора з Вознесінням Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа

Дорогі отці, монашество, брати і сестри!

Щиро вітаю кожного з Вас з прийдешнім, великим господським святом, Вознесіння Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа!

Сорок днів після Воскресіння Христового кожен із нас мав можливість ще раз і ще раз співпережити радість спілкування з Воскреслим. У цей період Господь був дуже близько біля нас. Його Плащаниця, лежала на святому Престолі кожного храму, що символізувало близькість і тісну присутність Неба на землі.

Сьогодні Господь на горі Єлеон не залишає своїх учнів і послідовників, Він підносить з Собою нашу природу до небувалої висоти.

Нас дивує те, що учні не плачуть, не сумують, вони «з радістю» повертаються додому. Чому? Тому, що отримали обітницю про дарування їм Святого Духа. Тому, що ангели сповістили їм, що Він повернеться таким самим способом на землю ще раз (Мк. 16: 9–20; Діян. 1: 1–12).

Це величне свято пропонує нам вкотре подумати про присутність у нашому житті Бога. Про те, що потрібно все-таки впустити Його в свої серця. Про те, що умовою і признаком правильного духовного життя є радість в Бозі.

Нехай Господь Бог благословить кожного з Вас у Вашому житті та діяльності заради Бога, Церкви, людей і перемоги над ворогом!

З повагою і любов’ю до кожного Вас,

митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.