LIVE. В Мукачівському духовному училищі призначено нового ректора

12 червня 2024 р. керуючим Мукачівської єпархії, Високопреосвященнішим Феодором, митрополитом Мукачівським і Ужгородським в Мукачівському духовному училищі призначено нового ректора.

Тимчасово виконуючим обов’язки ректора духовної школи митрополит Феодор призначив намісника чоловічого монастиря на честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, що в с. Сільце – архімандрита Луку (Томишинець).

Виражаємо щиру подяку першому, багаторічному ректору училища, протоієрею Михаїлу Юрина за понесені труди на духовно-просвітницькому просторі в славу Бога і Церкви Христової. Отець Михаїл впродовж 33 років жертовно та самовіддано ніс послух ректора школи. Його зусиллями був заснований та впродовж десятиліть повноцінно діяв духовно-освітній осередок, який посів гідне місце у великій сім’ї духовних шкіл УПЦ. Завдяки налагодженій педагогічній складовій випускниками духовної школи стали кваліфіковані пастирі та архіпастирі, які сьогодні обіймають посади настоятелів храмів, монастирів, несуть адміністративні послухи в статусі секретарів єпархіальних управлінь та є керуючими архієреями єпархій УПЦ.

Нагадуємо, що на 2024/2025 рр. навчальній роки в духовній школі триває набір студентів на денну та заочну форму навчання. Навчальний процес реалізовується в м. Іршава.

Довідково: Мукачівське Духовне Училище – духовний навчальний заклад, що здійснює підготовку кандидатів для пастирського служіння, псаломщиків, чтеців та інших церковних фахівців.

Училище має статус юридичної особи, здійснює свою діяльність у відповідності до Статуту і є навчальним закладом Української Православної Церкви в юрисдикції Мукачівської єпархії.

У духовному училищі функціонують стаціонарна і заочна форми навчання. Нормативний термін засвоєння програми – 3 роки.

Студентам стаціонарної форми навчання надається безкоштовний гуртожиток і харчування.

Підготовка кандидатів для пастирського та церковного служіння здійснюється через засвоєння ними православного віровчення, основ духовного життя та християнських норм моралі. Студенти можуть бути відраховані з числа учнів Духовного училища за порушення норм християнської моралі, традиції та уставу Церкви та духовної школи, невідповідність духу та цілям навчального закладу.

Після закінчення училища студенти, за умови зразкової поведінки, здають випускні екзамени та, за наявності відповідного рівня знань, пишуть і захищають дипломну, кваліфікаційну роботу. Випускнику видається диплом про базову духовну освіту з присвоєнням кваліфікації молодшого бакалавра богослов’я.

На стаціонарне відділення Мукачівського духовного училища приймаються православні віруючі особи чоловічої статі Української Православної Церкви віком від 17 до 35 років, які мають базову середню, середню або вищу освіту, не одружені або одружені першим шлюбом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.