ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ 2024 ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОГО ФЕОДОРА МИТРОПОЛИТА МУКАЧІВСЬКОГО І УЖГОРОДСЬКОГО

БОГОЛЮБИВИМ ПАСТИРЯМ,

ЧЕСНОМУ МОНАШЕСТВУ ТА ВСІМ ЧАДАМ

МУКАЧІВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ

УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

ВОЗЛЮБЛЕННІ У ГОСПОДІ ДОСТОЧТИМІ ПАСТИРІ,

ВЕСЬ КЛІР ЦЕРКОВНИЙ, ЧЕСНЕ МОНАШЕСТВО,

БОГОЛЮБИВІ БРАТИ І СЕСТРИ!

 

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Щиросердечно вітаю всіх Вас з Великим і Спасительним Святом Світлого Христового Воскресіння!

Вкотре в житті ми всі стаємо учасниками великої духовної перемоги над ворогом, перемоги, яка є змістом нашої віри у Воскреслого Христа (1 Кор. 15:14). Кожен із нас 49 днів намагався пліч-о-пліч пройти шлях з Христом, аби зосередитися на своїх немочах, щось у собі змінити, усвідомити своє безсилля поза колом Божої присутності.

Важливість Воскресіння спонукає нас до правильного святкування цієї події. Апостол Павло зміст свята виражає словами: «наша Пасха – Христос» (1 Кор. 5:7). Тобто, Воскресіння Сина Божого – це не тільки кошик, або звичаї, а Христос є головним центром свята! Відповідно і святкування повинно звершуватися в зрізі цієї онтології. Церква нам пропонує відвідати важкохворих, поранених воїнів ЗСУ, долучитися до милосердя, молитви, добрих справ – саме вони, брати і сестри, стануть справжнім для нас виявом свята.

Разом з радістю Воскресіння Христового в нашій рідній Українській Землі вже третій рік поспіль продовжується безжальна війна: домівки багатьох родин українців наповнюються горем втрати своїх синів, батьків, братів і сестер, проливається кров, вороги вбивають дітей, гинуть мирні люди, руйнуються міста і села, інфраструктура, медичні заклади, школи, монастирі та храми Української Православної Церкви.

В період війни Мукачівська єпархія стоїть поруч зі своїм народом. Коляди наших храмів цьогоріч передали на потреби ЗСУ понад 100 тисяч гривень, волонтери, парафії та монастирі роблять все можливе для перемоги. На постійній основі ми доправляємо постраждалим людям у гарячі регіони нашої Держави гуманітарну допомогу. Чернечі обителі та гуманітарні центри єпархії стали місцем проживання вимушених переселенців, священнослужителями звершується пастирська опіка над дітьми з дитячих будинків та шкіл-інтернатів, які тепер живуть на території єпархії.

У ці святі і благословенні дні нехай животворчі слова тропаря Христової Пасхи, наповнять душу кожного із нас миром, любов’ю та пасхальною радістю, яка допоможе нам наблизити перемогу над ворогом, долати труднощі і випробування щоденного подвигу, до якого ми покликані милосердним Господом!

Дорогі брати й сестри! Ще раз і ще раз від душі вітаю усіх Вас зі святом Пасхи Христової! Благодать Воскреслого Господа нашого Іісуса Христа, любов Бога Отця і причастя Святого Духа нехай буде з усіма Вами у всіх Ваших трудах в славу Христової Церкви.

 

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС ХРИСТОС!

 

ФЕОДОР

МИТРОПОЛИТ МУКАЧІВСЬКИЙ І УЖГОРОДСЬКИЙ

ПАСХА ХРИСТОВА

2024 р.

М. МУКАЧЕВО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.