УКРАЇНА-СЛОВАЧЧИНА. Єпархія взяла участь у з’їзді православної молоді Чеських земель і Словаччини

9 лютого в місті Сніна, що в сусідній Словаччині відбувся з’їзд православної молоді Чеських земель і Словаччини. 

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського на запрошення президента молодіжного братства Помісної Православної Церкви Чеських земель і Словаччини Лукаша Полаковіч у часть в дійстві взяли і представники молоді Мукачівської єпархії. Делегації очолив, настоятель храму на честь Карпатських святих міста Ужгорода, протоієрей Петро Грига.

В рамках роботи з’їзду священнослужитель взяв також участь в Предстоятельському богослужінні, яке окрім події молодіжного з’їзду мало не менш важливе, − ювілейне значення, адже 9 лютого виповнюється рівно п’ять років від інтронізації Митрополита Ростислава на Предстоятельське служіння.

Отець Петро від імені керуючого Мукачівською єпархією привітав Престоятеля Помісної Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, Блаженнішого Митрополита Ростислава з річницею інтронізації, побажав йому благословенного Предстоятельського служіння, а також подякував Предстоятелю та молоді Словаччини за багаторічну співпрацю між пастирями та молоддю.

Після закінчення  богослужіння Предстоятель звернувся до присутніх зі словом привітання, в якому наголосив на важливості молодіжного служіння в Церкві. Зі словом до молоді також звернулись духівники братства та священики гості, які були запрошені на святкове дійство.

Фото:

протоієрей Петро ГРИГА (м. Сніна, Словаччина)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.