У Великому Березному активно відзначили день святого Миколая (+Фото)

Громада Свято-Пантелеймонівського храму смт. Великий Березний та молодіжне братство на честь святителя Нектарія Егінського вже традиційно зустріла та провела свято великого святителя Миколая.

Як завжди, спочатку Божественна Літургія, під час якої підносилися молитви за воїнів та мир в нашій державі. Також багато людей мали можливість приступити до Таїнства Сповіді та Святого Причастя. Далі виступ діток з недільної школи та традиційні подаруночки.

Цього року, з Божою допомогою, та за підтримки небайдужих людей вдалося зібрати й роздати сотні подаруночків, не тільки для вихованців недільної школи та прихожан, а в першу чергу для незахищених верств населення, малозабезпечених та багатодітних діток і представників національних меншин.

Потім, вже теж традиційно, відвідали Великоберезнянську лікарню, де також привітали медперсонал та хворих, що знаходяться на лікуванні. Також привітали і пристарілих переселенців, що наразі оселилися в лікарні.

Безліч вдячних слів та поглядів і велика духовна радість на серці від маленької краплі добрих справ, ще раз підтверджує, що хоч і приємно отримувати подарунки та набагато приємніше їх дарувати та бути причетним до справ милосердя.

Також з благословіння Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського та Ужгородського молодіжне братство на честь святителя Нектарія Егінського, що діє при Свято-Пантелеймонівському храмі смт. Великий Березний, вже другий рік поспіль провело акцію, в якій дітки змогли отримати подаруночки.

Як і минулого року, ми звернулися до Реабілітаційного центру для дітей інвалідів та хворих на ДЦП, що діє при Великоберезнянській лікарні та попросили їх вихованців, а також хворих діток переселенців, що теж там проживають та деяких категорій малозабезпечених діток, написати “Листи до святого Миколайчика” з переліком тих подарунків в яких Вони мають необхідність. Потім ми звернулися до наших прихожан та небайдужих людей і попросили виконати мрії діток.

Санчата, машинки на керуванні, спортивні костюми, взуття, іграшки, теплий одяг та інші подаруночки отримали хворі та малозабезпечені дітки. Кожен отримав те, що мріяв та з різних причин не міг придбати.
Також для них виступили вихованці Недільної школи.

Крім того, ми відвідали дітей-сиріт. На території Великоберезнянської школи-інтернату проживають 35 діток-сиріт, віком від 1 до 16 років з міста Дніпро. На їхнє прохання та з допомогою небайдужих людей вдалося організувати штучну святкову ялиночку з прикрасами, щоб новорічні та різдвяні свята для діток пройшли в святковій атмосфері.

Уже біля красивої ялиночки ми поздоровили діток, розповівши їм про святителя Миколая, чудотворця. Також перед ними виступили вихованці Недільної школи. А дітки, в свою чергу, теж заспівали пісеньки про Святителя.
Кожен з них, звичайно, отримав солоденький подаруночок.

Також діткам подарували цікаві книжечки, а саме “Євангеліє в переказі для дітей”, щоб вони разом зі своїми вихователями могли вивчати історію про Іісуса Христа, Його настанови та заповіді, вчилися правильно робити хресне знамення, молитися та робити добрі справи, адже це найважливіші навички в житті.

– У такі моменти розумієш, як важливо радувати та робити щасливими тих, хто в житті чимось обділений. Адже Вони в цьому мають необхідність набагато більшу, ніж інші.
Розумієш, як важливо дарувати подаруночки не просто своїм рідним діткам, які не завжди це оцінять належно, а тим, хто інколи навіть мріяти про таке не може, – розповів у коментарі настоятель Свято-Пантелеймонівського храму смт. В.Березний, протоієрей Серафим Гичка.

Як важливо бути для когось “помічником” Святого Миколайчика, нести світло та радість в цьому світі та продовжувати той неймовірний подвиг милосердя, що багато сотень років назад розпочав великий Святитель. І цей подвиг настільки залишився в пам’яті лодей, що дотепер майже весь світ повторює його.

В такі миті завжди згадуються слова Афонського Старця та духівника Гавриїла Карейського, який вчив нас, що наше на небі буде тільки те, що ми віддамо на землі. Тому, допоможи нам Господи, навчитися віддавати.

Висловлюємо щиру вдячність всім, хто долучився до святкування та допоміг його провести. Всі ці люди стали справжніми “помічниками” святого Миколая, і фізично тут на землі, і духовно на небі, – завершив отець Серафим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.