РАКОШИНО. Звершено архієрейське богослужіння з нагоди молитовної пам’яті Небесного покровителя Митрополита Феодора

16 грудня, в день пам’яті священномученика Феодора архієпископа Олександрійського свій день тезоімеництва відзначає керуючий Мукачівської єпархії Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський.

Архіпастир молитовно відзначив свій День Ангела у Свято-Покровському чоловічому монастирі с. Ракошино.

Божественну літургію очолив Високопреосвященніший Іоанн, митрополит Херсонський і Таврійський, якому співслужили Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський, Преосвященніший Веніамін, єпископ Скадовський, Преосвященніший Іларій, єпископ Свалявський, намісники монастирів, благочинні єпархії та гості в священному сані.

Під час богослужіння традиційно лунала молитва до Всемилостивого Бога за мир на Українській землі, за припинення війни та за військовослужбовців ЗСУ.

За богослужінням було звершено хіротонію. Насельника обителі монаха Іларіона (Голян) архіпастир рукоположив в сан ієродиякона.

По завершенню літургії було звершено молебень, після якого від імені всіх присутніх керуючого архієрея привітав Високопреосвященніший митрополит Іоанн.

В свою чергу митрополит Феодор висловив подяку архієреям, духовенству, ігуменям єпархії та пастві за спільну молитву та слова привітання, і призвав на всіх Боже благословіння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.