ВІТАННЯ МИТРОПОЛИТУ ФЕОДОРУ З ДНЕМ АНГЕЛА!

ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВО, ДОРОГИЙ ВЛАДИКА ФЕОДОР!
З великою радістю вітаємо Вас з Днем пам’яті священномученика Феодора, архієпископа Олександрійського!
Сьогодні день Вашого тезоіменитства дає нам можливість звернутися з великою любов’ю до Вас.
Минув рік, і, звичайно, не поменшало скорбот у світі, не поменшало проблем у Церкві і вочевидь Ваш архієрейський хрест теж не став легшим.
І, дійсно, тепер ми переживаємо часи, коли, за словом Господа “через множення беззаконня, у багатьох охолоне любов”. А без любові, як говорив преподобний Силуан, усе важко.
Та, Божою милістю, Ви, Владико, об’єднуєте всіх нас, як отець, пастир й духовний учитель, незважаючи на всю різницю нашого віку духовного, нашого походження, нашої освіти. Добре розуміємо, якщо ми дійсно любимо Вас як Отця і Архієрея, то повинні і в малому, і у великому дотримуватися Вашого слова. Не просто зовні, формально, а саме внутрішньо, спрямовуватися будь-якою Вашою заповіддю і будь-якою Вашою думкою. І це буде, звісно, запорукою нашої подальшої єдності.
І що можемо ми подарувати Вам, Владико, цього святого дня? Перш за все, звичайно, нашу синівську любов, вірність, послух зовнішній, а більш внутрішній, готовність піти за Вами, за Христом, куди б Він не пішов.
Наостанок прийшли на серце слова солодкоспівця: “Нехай почує тебе Господь у день печалі, нехай захистить тебе ім’я Бога Якова. Нехай пошле тобі допомогу з святині, нехай підтримає тебе з Сіону!».
Нехай оновить, освятить і зміцнить Христос Бог Ваші духовні й тілесні сили!
Молитовно бажаємо Вам миру духовного, доброго здоров’я та усілякого благополуччя в архіпастирському служінні на благо Святої Церкви.
Іспола еті деспота!
З любов’ю у Христі духовенство, чернецтво та віряни Мукачівської православної єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.