ВІТАННЯ ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МИТРОПОЛИТУ МУКАЧІВСЬКОМУ І УЖГОРОДСЬКОМУ ФЕОДОРУ

Вітання
з нагоди Дня Народження
Високопреосвященнішому Феодору,
митрополиту Мукачівському і Ужгородському

Ваше Високопреосвященство, дорогий наш Владико!

Кожен день народження – це персональний новий рік. Це час, коли ми підбиваємо певні підсумки, час будування подальших планів, час аналітики ще одного прожитого року, зрештою це час подяки Богу за всі Його милості до нас! В день молитовної пам’яті ікони Пресвятої Богородиці «Казанська» – день Вашого народження Ви теж з особливими переживаннями дякуєте Богу за своє життя.

Дозвольте, Владико, сьогодні і нам подякувати Богу за Вас! Подякувати Вашим батькам за сина, який має велике любляче серце до багатотисячної пастви Мукачівської єпархії Української Православної Церкви! Дякуємо Вам за Ваше щоденне, мудре правління і служіння, при якому Ви самі часто «згораєте», але метою цього «згорання» є користь Церкві.

Оглядаючись на пройдені літа Вашого життя, видно, що Господь дарував Вам найбільшу і найважливішу місію, яку тільки міг дати людині – служіння Богові. Ваші ревні труди на духовній ниві ще в сані архімандрита сприяли тому, що Церква обрала Вас єпископом. Сьогодні, як ніколи видно, що Священний Синод довірив Вам нелегкий та водночас відповідальний шлях служіння Церкві Христовій та Українському народу.

Бути архієреєм в наш час – означає нести відповідальність і жертовне служіння Богу, Церкві Христовій і людям. Ви сповна це виконуєте! Результатом Вашого самовідданого служіння є висока повага поміж єпископату, священноначалля, в колах інтелігенції, і у побожного народу, вірних чад Матері Церкви.

У складні для України часи, в першу чергу, висловлюємо Вам подяку за наповнені глибоким змістом наставницькі слова та проповіді, за те, що вселяєте у наші серця віру, надію та любов, як справжній апостол несете слово Євангельської істини та свідчення про Бога Живого, який Духом Святим наповнює членів Церкви Христової. Як би не складалися обставини, з якими би труднощами Вам не довелось зіткнутися на своєму архіпастирському шляху, які би історичні, політичні та особистісні перипетії не перегороджували Ваш шлях, Ви сміливо крокуєте до нашої спільної Найвищої Мети. А з Вами наближаються до Неї всі, кому Господь дарував нагоду зустрітися з Вами.

Нехай Всемилостивий Господь завжди підтримує Вас у важкі хвилини, зміцнить Ваші душевні і тілесні сили для подальшого ревного святительського служіння, дарує Вам многая літа для звершень багатьох задумів і починань на благо Церкви, а Пресвята Богородиця завжди оберігає Вас і Вашу паству та допомагає Вам своєю милістю і щедротами!

Молимося про Ваше здоров’я духовне і тілесне, щоби Господь помножив житіє Ваше на благії та многії літа!

Священнослужителі, чернецтво та віряни
Мукачівської Православної єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.