Вітальне слово керуючого Мукачівською єпархією Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського з нагоди Дня знань

Дорогі школярі, учні, молодь, студенти та аспіранти!

Вельмишановні вчителі, викладачі та науковці!

Дозвольте від себе особисто та Мукачівської православної єпархії привітати всіх вас із Днем знань та початком нового 2022/2023 навчального року!

Цей день викликає у всіх нас найтепліші переживання та переносить нас в атмосферу свята знань та розвитку людини. Це дійсно всесвітнє свято мудрості, доброти і людяності. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

Церква Христова завжди декларувала постулат того, що тільки симфонічний розвиток духа, розуму і тіла приносить людині користь і спонукає її до нових звершень та праці над собою. Сьогодні архіважливо, щоб наша молодь набувала не тільки інтелектуальні знання, які потрібні для повсякденного життя, але і необхідні духовні знання; щоб вона ставала духовно сильною, щоб ніякі земні проблеми не руйнували молоді душі! Це потрібно для того аби наше наступне покоління було за нас краще, розумніше, сильніше, чесніше, добріше!

Тим, кому Господь дав талант вчити, бажаю мудрості і розвитку своїх дарів в царині освіти і науки. Любіть свою справу та ввірених вам вихованців! Часто пригадуйте слова Святого Письма «не забороняйте дітям приходити до Мене» (Мф. 19:14). Отже, ті, кого Господь доручає вам, повинні бути прийняті з любов’ю і відповідним батьківським піклуванням.

В цей день хотів би від усього серця ще раз побажати викладачам і студентам сил, допомоги Божої в майбутніх трудах, щоб завдяки здобутій освіті досягалися правильні цілі і щоб наступне покоління наших людей було не тільки освіченим, знаючим, підготовленим до роботи в непростих умовах, але і духовно сильним, внутрішньо красивим, щоб у житті молодого покоління відображалося Божественне світло.

Нехай Боже благословення перебуває на всіх вас та ваших справах.

З повагою і любов’ю

митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.