ЧЕРНЕЧА ГОРА. Святкова літургія у день пам’яті прп. Мойсея Угрина (+Фото)

8-го серпня, в день пам`яті прп. Мойсея Угрина, в Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі відбулась святкова Божественна літургія.

Богослужіння очолив Високопреосвященніший Іоанн, митрополит Херсонський і Таврійський в співслужінні з Високопреосвященнішим Феодором, митрополитом Мукачівським і Ужгородським, Преосвященнішим Веніаміном, єпископом Скадовським та сонмом духовенства.

Понад 80 священнослужителів зібрались сьогодні в обителі, аби прославити преподобного отця нашого Мойсея.

З 1996-го року в обителі знаходиться частина святих мощей преподобного Мойсея Угрина, які благословив для Мукачівської єпархії Блаженніший Володимир (Сабодан), митрополит Київський і всієї України. З того часу і по сьогодні з благословіння архієпископа Мукачівського і Ужгородського Євфимія десниця преподобного знаходиться в Мукачівському Свято-Миколаївському монастирі.

Під час богослужіння підносилась сугуба молитва за мир в Україні, за припинення війни та за військовослужбовців ЗСУ.

За Божественною літургією було звершено хіротонію. Випускника Київської духовної семінарії чтеця Василія Попович архієрей  рукоположив у сан диякона.

Після літургії митрополит Іоанн звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді.

Відтак відбувся хресний хід та традиційно звершений чин воздвиження раки зі святими мощами преподобного перед Свято-Миколаївським храмом обителі.

У своєму слові митрополит Феодор висловив подяку архіпастирям за спільну молитву, привітав настоятельницю монастиря ігуменю Іларію (Січка) та сестер зі святом та усім присутнім надав Боже благословіння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.