ЧЕРНЕЧА ГОРА. Освячення престолу в Мукачівському жіночому монастирі (+Фото)

17-го липня, в п’яту неділю після П’ятидесятниці, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський звершив святкове богослужіння в Свято-Миколаївському жіночому монастирі м. Мукачева.

Богослужіння очолив Високопреосвященніший Іоасаф, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський в співслужінні духовенства обителі та гостей в священному сані.

Перед початком Святої Божественної Літургії архіпастирі звершили чин освячення нового престолу в храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці.

Під час богослужіння традиційно лунала молитва до Всемилостивого Бога за мир в Україні, за припинення війни та за військовослужбовців ЗСУ.

За Божественною Літургією було звершено хіротонію. Студента Почаївської духовної семінарі Євгена Ломагу  рукоположили в сан диякона.

Після завершення літургії було звершено хресний хід, після якого митрополит Феодор привітав гостя митрополита Іоасафа в древній обителі, настоятельницю обителі ігуменю Іларію (Січка) і сестер з освяченням храму та призвав на всіх присутніх Боже благословіння.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.