КИЇВ. Святкове богослужіння в день молитовної пам’яті рівноапостольного князя Володимира

28 липня, на соборній площі перед Свято-Успенським собором Києво-Печерської Лаври було звершено святкове Богослужіння, яку очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій з сонмом архієреїв та багатотисячною паствою.

Предстоятелю співслужили голова Церковного суду УПЦ митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополити, архієпископи, єпископи та духовенство Української Православної Церкви, а також гості з Помісних Православних Церков: делегація Антіохійської Православної Церкви на чолі з єпископом Селевкійським Єфремом, секретарем Священного Синоду Антіохійського Патріархату; делегація Сербської Православної Церкви у складі єпископів Ремесіанського Стефана та Топлічського Ієрофея, вікаріїв Святішого Патріарха Сербського; представник Православної Церкви Чеських земель і Словаччини архієпископ Празький Михаїл.

За богослужінням молилися тисячі парафіян та прочан, які приїхали до Києва для спільної молитви з усіх регіонів України та з інших держав.

Участь в богослужінні взяв також керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський.

Цього святкового дня в чернечих обителях та храмах Мукачівської єпархії були завершені святкові богослужіння, а також лунав відповідний передзвін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.