Єпархія взяла участь у роботі IX Всеукраїнської конференції керівників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім‘ї (+Фото)

15 -17 червня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в м. Києві відбулась IX Всеукраїнська конференція керівників єпархіальних відділів у справах сім‘ї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт family.church.ua.

Традиційно у роботі конференції взяли участь керівники єпархіальних відділів разом з дружинами.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського Мукачівську єпархію представив протоієрей Олександр Онисько з сім’єю – голова єпархіального Відділу у справах сім’ї. Доповіддю священнослужителя стала діяльність сімейно-соціального проекту “Я ХОЧУ ЖИТИ”, який нещодавно відзначив 3-річчя діяльності.

Конференція розпочалася з молебну перед початком усілякої доброї справи. Голова Місії Синодального відділу у справах сім‘ї митрополит Ровеньківський та Свердловський Пантелеімон, спільно із духовенством, учасниками та гостями конференції помолилися про допомогу Божу та Його благословення.

На початку роботи митрополит Пантелеімон передав благословення Предстоятеля Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія та зачитав вітальну адресу учасникам конференції від ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, а також побажав Божого благословення та плідної роботи.

В рамках конференції духовенство спільно з профільними фахівцями працювали над питаннями пастирської опіки сімей, що переживають кризу у стосунках та прояви домашнього насильства, а також іншими питаннями розвитку сімейного служіння Української Православної Церкви.

Останнього дня роботи конференції в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була відслужена Божественна літургія, яку звершили голова Місії Синодального відділу у справах сім‘ї митрополит Ровеньківський та Свердловський Пантелеімон та ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

Архіпастирям за богослужінням співслужили братія обителі, керівники єпархіальних відділів у справах сім‘ї  та учасники форуму у священному сані.

Наприкінці богослужіння архіпастирі привітали учасників із закінченням форуму та закликали Боже благословення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.