Послужити Богу через виховання дитини-сироти: голова Сімейного відділу взяв участь у форумі (+Фото)

14 травня в місті Ужгороді, у гостинному домі “Неємія”, відбулася зустріч представників релігійних організацій міста, організована Ужгородським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор Іван Фленько).

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського  участь в зустрічі взяв голова Сімейного відділу Мукачівської єпархії – протоієрей Олександр Онисько. Духовний отець поділився головними тезами із заходу:

– У ході зустрічі було обговорено низку надважливих питань сімейного виховання дітей-сиріт.

Зокрема, зосередили увагу на концепції державної політики у сфері дітей-сиріт, яка передбачає сімейні форми виховання для дітей, а саме патронат – прийомні сім’ї та будинки сімейного типу.

На зустрічі йшлося про те, що держава закликає представників релігійних організацій та церков донести до своїх прихожан можливість послужити ближньому та Богу через виховання дитини-сироти: створити для неї умови сімейного затишку, навчити адаптуватись до сьогодення, надати можливість знайти роботу. І, взагалі, підготувати дитину до реального життя.

У свою чергу, держава зобов’язується підтримувати сім’ю, яка взяла собі дитинку на виховання – як матеріально, так і морально, допомагаючи різними методами.

Підсумовуючи, можемо підкреслити, що Церква завжди підтримуватиме подібні ініціативи. Адже вони, у першу чергу, приводять до виконання Євангельських заповідей опікати дітей-сиріт, достойно нести сімейні цінності в сучасному суспільстві, бути християнином за змістом життя, допомагати знедоленим і виховувати у собі істинне благочестя.

Для тих, кого зацікавить дана тема надані номери телефонів, за якими можна детально дізнатися усі умови:

+380992138097, +380633525100 –  Ужгородський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;

+380502496414 – протоієрей Олександр Онисько, голова Сімейного відділу Мукачівської православної єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.