Відійшла у вічність юрист єпархії, Марія Мейко (СПІВЧУТТЯ)

З сумом повідомляємо, що 16 березня 2021 року, після тривалої хвороби, відійшла у вічність Марія Миколаївна Мейко – добра християнка, і людина з великої букви.

Вона була непересічною і знаковою особою в церковному житті Мукачівської єпархії. За свого часу вона була головним юристом єпархії і зробила багато добра, як для храмів і монастирів єпархії, так і для УПЦ загалом.

Її вища юридична освіта, дозволяла їй займатися упорядкуванням житлових та майнових документів, а разом з тим вона багато допомогла у впорядкуванні державної реєстрації релігійних громад та монастирів, в тому числі через ВР та різні міністерства.

Понад 15 років вона була юридичним консультантом при Мукачівській Православній єпархії, через що її знає майже кожен священник та монах нашої єпархії.

Завдяки їй десятки храмів і монастирів, які є памятки архітектури національного, та місцевого значення нашої єпархії були належно впорядковані та внесені до відповідних реєстрів.

В далекому 1996 році при Мукачівському жіночому монастирі, духівником обителі, архімандритом Феодором, а тепер митрополитом з дорослих прихожан, було створено, а нею організовано і статутно завірено правячим архієреєм, архієпископом Евфімієм братство на честь прп. Сергія Радонезького, яке діяло з 1993 по 1998 рік. Потім в 2000 році, було створено молодіжне братство на честь цього ж святого, яке діє і по нині.

*****

Від себе особисто, духовенства, вірян та від Мукачівського молодіжного братства на честь прп. Сергія Радонезького висловлюємо щирі співчуття і водночас глибоку вдячність їй та її родині.

Хай Господь упокоїть її душу та сподобить Свого Царства для якого вона плідно та самовіддано потрудилася.

Закликаю всіх священнослужителів Мукачівської єпархії молитовно поминати новоспочилу Марію в своїх молитвах.

Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.