ВІТАЄМО НАШОГО АРХІПАСТИРЯ З ДНЕМ АРХІЄРЕЙСЬКОЇ ХІРОТОНІЇ

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ФЕОДОРУ,

МИТРОПОЛИТУ МУКАЧІВСЬКОМУ І УЖГОРОДСЬКОМУ

Ваше Високопреосвященство, дорогий наш Владико!

Дозвольте в день Вашої особистої П’ятидесятниці, привітати Вас зі світлою і урочистою подією Вашого життя – днем Архієрейської хіротонії. З днем коли, Господь рясно наділив Вас дарами Духа Святого: «любовю, радiстю, миром, довготерпiнням, добротою, милосердям, вiрою» (Гал. 5, 22-23). Всі ці дари є необхідні для здійснення будь-якого архіпастирського служіння, спасительного як для Вас, так і для кожного з нас – Вашої дорученої Богом пастви!

В Богом вибраний час, 23 грудня 2007 року, Господь призвав Вас до великого служіння Його Церкві та людям. Це є знаменний день, адже Ви прийняли на себе великий і відповідальний жереб Апостольського служіння – вести корабель церковний крізь бурхливе море земного життя до тихої гавані Царства Небесного.

Керуючи нашою древньою Мукачівською єпархією, Ви багато сил віддаєте для збереження Православ’я. Ви старанно служите у винограднику Христовому, примножуючи праці апостолів – перших свідків Істини, всіляко дбаєте про те, щоб слово Боже росло і поширювалося, а доручена Вашому піклуванню паства утверджувалася у вірі, збагачуючись у ній з подякою і зберігала вірність канонічному Православ’ю.

За ці 13-ть років Ви здобули повагу кліру і любов пастви, авторитет у суспільства, зберігаючи великі традиції древньої Мукачівської єпархії. Ви, Владико, пастир добрий, і Ваша паства йде за Вашим голосом (Ін. 10: 14-16). За Ваші ревність і піклування про нас, прийміть найщирішу подяку!

У непростий для нашої Церкви час своїми чудовими харизматичними проповідями і особистим прикладом виконання заповідей Господніх Ви навчаєте свою багатотисячну паству бути сіллю землі і світлом світу (Мф. 5: 13-14).

Дорогий владико! В цей день ми молимося про те, щоб заступництвом Цариці Небесної, молитвами священномученика Феодора, архієпископа Олександрійського, Господь допоміг Вам у несенні важкого апостольського служіння, молимося про дарування Вашому Високопреосвященству милості Божої, міцності Господньої у Вашому служінні, щоб воно було благодатним і радісним!

Εις πολλά έτη Δέσποτα, дорогий Владико!

З любов’ю у Христі духовенство, чернецтво та вірники

Мукачівської Православної єпархії

Української Православної Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.