Свято до дня свт. Миколая продовжується.
З благословіння Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського у неділю, 20 грудня, православна спільнота людей з вадами слуху із міста Мукачева відвідала Ужгородський кафедральний Хрестовоздвиженський собор, при якому також існує православна група глухих, де регулярно здійснюються богослужіння на мові жестів.
Святкування розпочалося літургією із перекладом, який здійснювали голова відділу по взаємодії з організаціями, що піклуються про людей з вадами слуху – архідиякон Діонісій (Гангур) та його заступники: перекладач жестової мови Ужгородської православної групи глухих Мирослав Боднар і перекладач жестової мови Мукачівської православної спільноти глухих – Мирослава Якима.
Також були присутні голови обласної та Ужгородської міської організацій УТОГ, Наталія Булеца та Євгенія Кожаринова, відповідно.
Відтак настоятель собору, протоієрей Димитрій Сидор пригостив присутніх смачним обідом і, на завершення, всім були роздані подарунки від Іршавської молодіжки на чолі з архімандритом Агапітом (Шпиняк).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.