Святкова літургія у день Ангела митрополита Феодора (+Фото)

16-го грудня, у день пам‘яті священномученика Феодора, архієпископа Олександрійського, свій День Ангела молитовно вшановує керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший митрополит Феодор.

Святкове богослужіння звершили в Свято-Тройце-Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі м. Свалява.

Святу Божественну літургію очолив постійний член Священного Синоду УПЦ Високопреосвященніший Марк, митрополит Хустський і Виноградівський, в співслужінні з Високопреосвященнішим Феодором, митрополитом Мукачівським і Ужгородським, Преосвященнішим Симеоном, єпископом Угольським, намісниками монастирів, та благочинними Мукачівської єпархії і сонмом духовенства.

Понад 120 священнослужителів, велика кількість людей та представники влади зібрались в обителі, аби привітати свого архіпастиря з днем тезоіменитства.

Під час богослужіння було звершено хіротонію. Ієродиякона Мефодія (Сегедій) митрополит Феодор рукоположив в сан ієромонаха.

Після завершення літургії було звершено молебень.

У своєму слові митрополит Марк побажав імениннику милості Божої та благословіння на подальше служіння Святій Православній Церкві.

Керуючий Мукачівською єпархією щиро подякував архіпастирям, духовенству, монашествуючим, представникам влади та всім присутнім за спільну молитву та щирі слова побажань.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.