Вітання Митрополиту Феодору з Днем Ангела!

ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВО, ДОРОГИЙ ВЛАДИКА ФЕОДОР!

З великою радістю вітаємо Вас з Днем Вашого тезоіменитства, днем пам’яті священномученика Феодора, архієпископа Олександрійського! 

Традиція вшановувати і свято оберігати день пам’яті наших небесних покровителів є для нас не тільки приводом схилитися перед колись виявленим подвигом віри і мужності та віддати хвалу Небесному Отцеві. А є і нагадуванням єдності світу небесного і земного, розділеного лише тимчасовою завісою нашого буття.   

Дорогий наш Архіпастирю! За час Вашого служіння на кафедрі Мукачівської православної єпархії Ви віддали чимало сил становленню церковного життя в усьому її різноманітті, словом і, перш за все, особистим прикладом, що переконливо свідчить про Вашу живу віру.

На всьому Вашому шляху церковного діяння Ви, відповідно до слів апостола, намагаєтеся постати перед Богом і Церквою «працівником бездоганним, який вірно подає слово істини» (2 Тим. 2:15).

Без перебільшення, Ви взірець того, з якою делікатністю і мудрістю треба нести Слово Боже людям, щоб не зачепити їх, а досягти глибин людських сердець глаголами Божими.  

Дозвольте у нашому вітанні звернути увагу на одному вислові: «Дивишся одним людям в очі – бачиш тільки колір. А заглянеш до інших – душу видно!»

Ця фраза якомога влучно описує Ваше, дорогий Владико, ставлення до своєї пастви. Ставлення батьківське, яке пронизує нас Вашою любов’ю.

Ваші очі мають непростий погляд. Це погляд, який бачить рідну, Богом ввірену, паству наскрізь, усією душою! Ви, дивлячись, відчуваєте кому якого слова бракує для життя в користь, умієте надати в архіпастирській проповіді віру, яка живить серце й душу до нових старань. Ви бачите біль в очах людей і зараджуєте йому через щиру молитву до Бога. І наші віряни це сповна відчувають, у відповідь молячись зі сльозами за Вас! Бо щирість викликає таку ж саму щирість, а Небо віддзеркалює всі наші вчинки вже тут, на землі. Чи не тому Ви і вчите нас розсудливості й глибокого миру душевного? У такому стані важко зробити зле ближньому й посковзнутися на віражах лже-істин, прийнятих суспільством.

Молитовно радіючи в цей день з Вами, бажаємо, щоб Пресвята Богородиця і Ваш небесний покровитель священномученик Феодор допомагали Вам у всіх Ваших справах і починаннях, і зміцнювали Вас своїми молитвами.

Просимо Господа, щоб Він надовго беріг Вас, дорогий наш Владико, у здоров’ї й благополуччі,  на користь Святої Матері нашої Православної Церкви.

Спаси Вас Господи за небайдуже серце!

Іспола еті деспота!

З любов’ю у Христі,

духовенство, чернецтво та вірячи Мукачівської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.