У Чинадійові вшанували панахидою пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У понеділок, 14 грудня, Україна вшанувала пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Керівництво Мукачівщини та ліквідатори краю також згадали своїх полеглих побратимів.
Почався захід спільною молитвою та панахидою за всіма полеглими учасниками ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.
На запрошення районної ради та з благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського участь в заходах взяв протоієрей Георгій Синевич, настоятель Свято-Миколаївського храму смт. Чинадійово.
Серед учасників заходу були: заступник голови Мукачівської райдержадміністрації Ольга Бриль, голова Чинадіївської сільської об’єднаної територіальної громади Володимир Андрушко, заступник голови Мукачівської районної організації «Союз Чорнобиль України» Василь Мущинка прийшли до пам’ятного монументу «Дзвони Чорнобиля», що в смт. Чинадійово, щоб віддати шану та вклонитися тим, кого вже немає серед живих, хто ціною власного життя подарував безпечне майбутнє.
Після молебню, до представників громадської організації чорнобильців району звернулася заступник голови Мукачівської РДА Ольга Бриль. «Сьогодні, біля цього пам’ятного знаку, я хочу вклонитися і подякувати всім нашим землякам, які не побоялися, а сміливо йшли у бій із нерівним суперником – радіацією, йшли…і перемогли. А всім присутнім я побажаю здоров’я, адже це найголовніше, що є в житті. І зараз, у цей непростий час, ми особливо ясно це усвідомлюємо» – наголосила Ольга Анатоліївна.
Користуючись нагодою, з представниками громадської організації «Союз Чорнобиль України» поспілкувався і новообраний голова Чинадіївської ОТГ Володимир Андрушко. Він привітав ліквідаторів та пообіцяв підтримувати і надалі плідно співпрацювати з її керівництвом.
Завершилося дійство покладанням квітів до пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля», встановленого на честь всіх ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, – інформує офіційна сторінка Мукачівської РДА у мережі “Facebook”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.