АНОНС. В Ужгороді помоляться святому покровителю дітей та молитвеннику за безплідні подружжя

9 грудня, у середу, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського в храмі Похвали Божої Матері м. Ужгорода помоляться до преподобного Стиліана Пафлагонського.

Його пам’ять вшанують у рамках діяльності протиабортного сімейно-соціального проекту «Я ХОЧУ ЖИТИ». З липня у храмі вшановують спеціально написану ікону великих розмірів прп. Стиліана.

Святий відомий як дитячий святий або ж покровитель дітей та молитвенник за безплідні подружжя.

За поданим розкладом парафії богослужіння, з дотриманням усіх карантинних норм, розпочнеться у середу, 9 грудня. О 8:00, буде відслужено акафіст прп. Стиліану, а далі, о 9 год. – святкову літургію.

Автор відеослайду: Василь Алексій 

З житія прп. Стиліана Пафлагонського: Народився в місті Адріанополі в Пафлагонії, в Малій Азії, в V столітті. Він був благословенний від утроби матері своєї, і чим старше ставав, тим в більшій мірі, по милості Божій, Дух Святий оселявся в ньому. З дитячого віку він виявляв рідкісне стремління до святого життя.

Досягнувши повноліття, він роздав своє майно бідним. І коли нічого не залишилося від батьківської спадщини, сповнений полегшення і радості, сказав: “Я скинув важкий якір, який тримав мене на прив’язі бажань мого грішного тіла. Відтепер відкритий переді мною шлях до істинного життя”.

Після цього святий прийняв чернечий постриг в одному з малоазійських монастирів. Завдяки суворій аскезі він здобував чесноти нестяжання, чистоти і послуху. Ніякого майна у нього не залишилося, він жив в простоті і злиднях. Підпорядковуючи свою волю старцю, він успішно боровся зі спокусами від біса, світу і плоті.

Потім, бажаючи ще ближче підійти до досконалості, він розпрощався з братами і пішов в безлюдну пустелю, де оселився в печері. Дні і ночі він проводив у молитві і славослів’ї Бога. Багато років подвижницького життя провів він в пустелі, до того як Господь вирішив явити людям цього “світильника світла”. Згодом в окрузі рознеслася чутка про святість відлюдника і багато людей, з вірою і благочестям, потягнулися до його печери.

Глибоко в душу запали святому Стиліану євангельські слова: “Істинно кажу вам: коли не навернетесь і не будете як діти, не ввійдете в Царство Небесне” (Мф.18: 1-4). Господь дарував йому благодать заступництва малюків. Матері з довколишніх міст і сіл, здалеку приносили йому своїх хворих дітей, і святий зціляв їх. Досягнувши печери, матері падали перед святим на коліна, славили Бога і молили про свою дитину.Святий Стиліан брав її на руки, зі сльозами просив у Бога зцілення, і Господь дарував його. Крім того, за молитвами святого безплідні жінки ставали багатодітними матерями.

Відійшов  до Господа святий Стиліан в глибокій старості.

Як і в роки його земного життя, до нього особливо звертаються в молитвах про зцілення дітей і позбавлення від безпліддя. На іконах святий зображений зі сповитим немовлям на руках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.