ВІТАННЯ МИТРОПОЛИТУ МУКАЧІВСЬКОМУ І УЖГОРОДСЬКОМУ ФЕОДОРУ З НАГОДИ ДНЯ НАРОДЖЕННЯ

ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВО, ДОРОГИЙ ВЛАДИКА ФЕОДОР!

 Від імені духовенства, чернецтва та вірян Мукачівської єпархії дозвольте привітати Вас з Днем народження!

Народившись в епоху атеїзму, далі онтологічно, вже у свідомому віці, переживши всі тяготи безбожжя, Ви впевнено пройшли випробування життям. За Божим Провидінням саме в часи лихоліття для Церкви, закінчивши духовні школи, біля мощей авви Сергія Ви стали духівником Мукачівського монастиря. Сьогодні Ви несете архіпастирський послух в древній кафедрі Мукачівських митрополитів. Останнє слово в реченні – це не «протокольна галочка» до слів вітання, а безпосереднє, Ваше досягнення, яке високо було оцінено керівництвом Української Православної Церкви 24 липня 2018 року.

Констатуємо, що нині Мукачівська єпархія одна з найдинамічніших, як в духовному, так і соціальному та науковому розвитку. Активно розвивається єпархіальне і парафіяльне життя, створюються нові парафії, освячуються нові храми та престоли, опановується інформаційний простір, росте число освіченого духовенства. Єпархія активно опікується духовно та матеріально захисниками Вітчизни, вносить вагомий вклад у досягнення миру і згоди в краї, здійснює широку місію євангелізації та церковну благодійність. Загалом, духовенство та чернецтво продовжують під Вашим омофором опікуватися боголюбивим українським народом нашого краю.

Нині для Церкви дуже важливим є діалог із суспільством, який мусить проявлятися в доброзичливій позиції у міжконфесійному спілкуванні, в роботі з різними соціальними верствами населення, в участі Церкви в суспільному житті та в місіонерських і благодійних проектах. Саме ці напрямки роботи простежуються у Вашій архіпастирській діяльності, що обнадіює в достойному майбутньому Святої Церкви.

Беручи до уваги слова апостола Павла, ми сьогодні сміло свідчимо, що Ви реалізовуєте один із принципів апостольської місії: «шукаю не вашого, а вас» (2 Кор. 12:14). Саме цей пошук душ людських, пошук миру, злагоди, толерантності та жертовне служіння іншим – є рисами Вашого портрету, як архієрея.

Дорогий наш Архіпастирю! Щиро дякуємо Вам від імені усієї Вашої пастви за Ваші щирі молитви, батьківське благословення, душевну теплоту. Досягнувши віку мудрого архієрея-керівника, Ви з почуттям глибокої вдячності Небу дивитеся на зроблене і плануєте майбутнє.

У цей радісний день бажаємо Вам, дорогий Владико, міцного здоров’я, миру та духовної радості. Нехай Всемилостивий Господь молитвами Пречистої Своєї Матері укріпляє Ваші душевні та тілесні сили і дарує невичерпну наснагу для подальшого архіпастирського служіння!

Іспола еті деспота!

З любов’ю у Христі,

духовенство, чернецтво та вірячи Мукачівської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.