Ювілейне зібрання Мукачівського братства на честь прп. Сергія Радонезького (+Фото)

11-го жовтня, в Мукачівському Красногірському чоловічому монастирі на честь Всіх святих відбулось ювілейне зібрання Мукачівського православного молодіжного братства на честь прп. Сергія Радонезького з нагоди 20-ї річниці його заснування.

Захід розпочали із подячного молебню покровителю братства – прп. Сергію Радонезькому.

Ностальгійні спогади за 20-річний період часу, справжня вдячність за Боже провідництво церковної молодіжної організації, пронизували виступи на заході.

У вітальному слові Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський пригадав історичні задуми створення недільної школи для дорослих (у майбутньому перейменованого на молодіжне братство), яка формувалось при Свято-Миколаївському жіночому монастирі Мукачева.

Голова братства протоієрей Василій Юрина зауважив, що багато «братчиків» віднайшли орієнтири в своєму житті, деколи, навіть, долю завдяки участі в житті молодіжки.

Закладений задум гуртування молоді повинен існувати далі – цю надію при вітанні керуючого єпархією висловила нинішня староста молодіжки Емілія Машіко.

Гостями святкового торжества стали намісники та настоятельниці монастирів, чернецтво, священство – вихідці та активні учасники Мукачівського братства. Духовні особи в сані поділись своїми сокровенними спогадами за вплив братства на стан душі та набуття головних християнських чеснот в спільноті.

З емоціями про захопливі миті спільної молитви, поїздок до святинь, вилазки до гір, які об’єднували дівчат і хлопців, розказали випускники.

Загалом на свято завітало понад  сотня людей.

Зворушливу пісню за святого прп. Сергія, а також життєствердний твір виконали учасники молодіжки.

Насамкінець, підсумували: один зі стержнів буття молодіжки у майбутньому – збиратись і спілкуватись у невіртуальному форматі. А також попри всі випробування, триматися доброго напрямку в житті.

Фото: Іван ФЕННИЧ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.