Вітаємо з днем Ангела, секретаря Мукачівської єпархії, протоієрея Віктора Місо!

ВАШЕ ВИСОКОПРЕПОДОБІЄ, ДОРОГИЙ ОТЕЦЬ ВІКТОР!

В кожної без винятку людини в Церкві Христовій є день, коли вона молитовно вшановує того святого, який є найбільш рідним та близьким її серцю. Це її небесний покровитель. 29 вересня Церква Христова вшановує пам’ять мученика Віктора, який є Вашим святим покровителем та захисником.

Дозвольте отче в цей день від себе особисто, духовенства, чернецтва та вірян древньої Мукачівської єпархії привітати Вас з днем Ангела!

Кожна людина, а особливо священнослужитель покликаний відтворювати і декларувати своїм життям і в своєму житті одну Єдину Істину! Ім’я Їй – Христос! (Ін. 14:6). Дуже тонко цей постулат декларує апостол і євангеліст Іоанн, який описуючи діалог апостола Філіпа і Христа, концентрує нашу увагу на таких словах: «Я є путь, і істина, і життя; ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене. […] Хто бачив Мене, той і Отця бачив» (Ін. 14:6;9). Отже, весь зміст життя людини полягає в пізнанні Бога! Думку євангеліста тонко розгортає апостол Павло, котрий пише, що людям не можливо увiрувати без проповідника. Тому, закінчує апостол «вiра вiд слухання, а слухання вiд слова Божого» (Рим. 10:14-17).

Через архієрейські руки Господь обрав і покликав Вас на служіння людям і Його Церкві. І, це покликання є настільки великим і відповідальним, що навіть ангели не можуть звершувати те, що звершує священник, а саме Євхаристію. Не менш відповідальним є і проповідь слова Божого, яке приводить людей не до священника, а до Христа!

Ви народилися в чудовому селі Тибава, що на Свалявщині, закінчили духовні школи і стали в часі священником. Господь вів Вас до себе різними шляхами, але головним з них був – храм! Ви практично змалку виховалися біля Престолу Божого! Постійні архієрейські богослужіння та богослужіння в рідному Вашому серцю Мукачівському Свято-Миколаївському монастирі, практично сформували Вас! Престол Божий став Вам настільки рідним і близьким, що без Бога Ви і не усвідомлювали своє подальше життя. Це зайвий раз показує і доказує, що Господь веде до себе кожного з нас Своїми, Божими шляхами.

Сьогодні Ви є секретарем Єпархіального управління древньої Мукачівської єпархії. Свій послух, який Ви сприймаєте знову ж таки як служіння Церкви, – Ви несете сумлінно, щиро, жертовно і з повною самовіддачею. Дякуємо, отче, Вам за це! Між багатьма кредо Вашого життя є головні: чесність, щирість, відвертість, людяність і толерантність. Вас поважають, як в Церкві Христовій, так і в соціумі. Всюди Ви стараєтеся передусім бути людиною і християнином!

У Вас можна повчитися багатьом ключовим істинам життя! Ви маєте унікальний дар! Тих, людей які Вас оточують або ж є знайомі з Вами, Ви ніколи в житті «не перековуєте» і не перевиховуєте на «свій лад», а даєте кожному вибір і свободу в Христі змінювати себе і наближатися до Бога. У Вас це виходить бездоганно і тихо. Зберігайте це в собі!

В цей день ми всі молитовно бажаємо Вам всіх благословень Божих та всіляких дарів Святого Духа, доброго здоров’я, пастирської мудрості, терпіння, примноження духовних і тілесних сил, необхідних у Вашому нелегкому служінні на благо Церкви Христової.

Нехай Всемилостивий Господь благословляє Ваше служіння Церкві Христовій і благословить усі Ваші труди та починання!

З повагою і шаною,
Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор з паствою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.