“Зараз нас попросили усі богослужіння звершувати на вулицях, але, і в таких умовах, до храмів треба приходити” – голова Місіонерського відділу (+Відео)

На прохання Закарпатської обласної державної адміністрації духовенство усіх конфесій Закарпаття звернулося до краян у зв’язку з ситуацією, яку викликала хвороба COVID-19.

Голова Місіонерського відділу Мукачівської єпархії Української Православної Церкви, протоієрей Віктор Палош також відзначив важливість дотримання усіх вставлених вказівок обласною владою:

– Звертаючись до вас, також з проханням, що все ж таки береженого Бог береже. Так, храми повинні бути відкриті, ми повинні в них брати участь, але за допомогою всіх тих засобів, котрі нам сьогодні рекомендують наші санітарні, державні установи та органи влади. Тому наші богослужіння проходять лише із спеціальними масками. Так, людина може мати респіратори, одноразові маски або багаторазові, які вона повинна не забувати вдома простірувати. Тому що в них не бути ніякого захисту. Також дистанція, тобто в наших храмах, можлива була участь до обласних заборон держадміністрації одна людина на 5 квадратних метрів. А зараз нас попросили усі богослужіння звершувати на вулицях. Відповідно ми законослухняні, ми це так і робимо, але, навіть на вулиці не відміняється маска і не відміняється соціальна дистанція.
Тому бажаю усім не забувати, що все ж таки в храми, якщо ви віруючі люди, потрібно приходити, але дотримуватися усіх цих установ. Бережемо своє здоров`я і своїх близьких.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.