Дорогі наші лікарі та всі медичні працівники!

Дозвольте від імені духовенства та вірян Мукачівської єпархії в день вашого свята привітати всіх вас із професійним святом!

Кожен раз, коли ми хворіємо, ми, в першу чергу, звертаємося до тих, хто надає нам відповідну допомогу. До Бога і лікарів! Протягом століть в людстві сформувалося кредо лікаря. Лікаря як передусім людини, яка не просто надає фахову допомогу, але є чимось більшим. Є товаришем, є порадником, є психологом, є чуйною людиною, яка іноді все вислухає і допоможе порадою і втіхою. В наш час це надважливо!

В день вашого професійного свята прийміть від нас − духовенства, чернецтва та вірян Мукачівської єпархії низький уклін за вашу щоденну працю. Дякуємо вам за ваш професіоналізм, за безкорисливу допомогу і готовність допомагати людям 24 години на добу. Спасибі, що ви є у нас, і ми завжди можемо звернутися до вас за допомогою!

Ми всі чудово розуміємо, що Церква і медицина завжди йшли пліч-о-пліч! Багато мучеників, сповідників та подвижників благочестя, які були лікарями, − стали святими! За своєю природою Церква є невичерпним джерелом благодаті та милості Господньої, де є ліки від усіх хвороб душі й тіла. Однак, Церква, яку іноді образно називають лікарнею для душі, та лікарня, де лікують тіло, часто є одним цілісним організмом.

В пам’яті віруючої свідомості назавжди закарбовані слова премудрого Іісуса, сина Сираха: «Сину мій! У хворобі твоїй не будь недбалий, але молися Господу, і Він зцілить тебе. […] Дай місце лікареві, бо і його створив Господь, і нехай не віддаляється він від тебе, бо він потрібен. У якийсь час і в їхніх руках буває успіх; бо і вони моляться Господу, щоб Він допоміг їм подати хворому полегшення і зцілення для продовження життя» (Сир. 38:9-14). Отже, ваша праця завжди потрібна людям, адже ви стоїте на варті здоров’я народу, повертаєте надію людям, допомагаєте зціленню хворих.

Тож у день професійного свята ще раз і ще раз прийміть найщиріші слова вітання і побажання великого щастя, добробуту вам і вашим родинам. Хай у ваших домівках завжди панують мир і злагода у серці – доброта, а у справах – мудрість та виваженість.

Боже благословення нехай перебуває на всіх вас!

З повагою та любов’ю,

митрополит Мукачівський і Ужгородський 

Феодор з паствою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.