Речник УПЦ закликав підписувати петицію на захист Києво-Печерської лаври

Як повідомляє інтернет-ресурс Спілка православних жужналістів, з посиланням на телеканал КРТ: петиція на захист Києво-Печерської лаври на сайті Президента потрібна, щоб показати необхідність збереження громадського балансу, зазначив священнослужитель.

5 травня 2020 року заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич в ефірі телеканалу КРТ закликав віруючих підписувати петицію про збереження Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Речник УПЦ пояснив, що ця петиція з’явилася як відповідь на петицію про передачу Лаври ПЦУ, яка виникла багато в чому завдяки кампанії ангажованих ЗМІ проти Церкви.

«Україна стала Новими Санжарами», – прокоментував протоієрей Миколай спроби використовувати коронавірус для розпалювання міжрелігійної ворожнечі в країні.

Щоб показати, що більшість проти передачі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври ПЦУ, заступник голови ВЗЦЗ УПЦ підписав петицію про збереження Лаври і закликав наслідувати його приклад свою паству. Це важливо зробити, щоб влада побачила обидва погляди на проблему, пояснив він.

«Я закликаю цю петицію підписати, щоб мобілізувати віруючих, щоб дати їм трохи відчуття пасіонарності <…>. Щоб та сторона, інша, зрозуміла, що нас багато, і що ми Лавру так просто не віддамо. <…> Щоб (влада – Ред.) зрозуміла, що в країні є і такі, і такі, і нам потрібно утримати громадський баланс», – сказав протоієрей Миколай.

За його словами, Україні потрібен широкий діалог, в якому б почули всіх.

«Ми різні, але ми повинні розуміти, що Україна у нас одна», – підкреслив клірик УПЦ.

Раніше глава Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов пояснив, що петиція про передачу Київської лаври ПЦУ  незаконна. Ця петиція порушує статтю 231 Закону України «Про звернення громадян», а її автора можна притягнути до кримінальної відповідальності, роз’яснив глава Юрвідділу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.