НИЖНІ ВОРОТА. Молодь Воловеччини відвідала будинок перестарілих

8 березня з любов’ю та шаною вихованці Недільної школи, яка діє при Свято-Покровському храмі с. Гукливий-Таламаш, разом з учнями Гукливського ЗЗСО відвідали Нижньоворітський “будинок перестарілих”.

Подію на власній сторінці в мережі пафасно описав настоятель та духовний наставник молоді, отець Васиілй Бабець.

“Наш календар має багато свят на різні вподобання і переконання, але дехто намагається поєднувати їх воєдино. Є “день матері”, “день жінки”, Церковне свято “жінок мироносиць”. Усі вони намагаються привернути увагу чоловіків до слабкої статі. І як наголошують самі ж жінки: “Ми хочемо, щоб нас любили не лише один раз у році”.

Один з таких днів – 8 березня. У цей день всі дівчата і жінки чекають виконання бажань, романтичних подарунків, квітів і мріють про «жіноче щастя». Саме на початку весни хочеться побувати в казці, відчути себе коханою, ніжною, рідною. Від найменшої дівчинки до дорослої леді, мами і бабусі — всі жінки хочуть відчути увагу сильної половини, їх турботу, доброту.

Восьме березня святкується в багатьох країнах світу, а ми вже звикли зустрічати його за банальним сценарієм з букетом тюльпанів. Час змінити свої звички, дозволити собі і близьким відпочити від сіріх буднів, перетворивши це свято в казковий день.

Але, як би не було це сумно констатувати, у нашому суспільстві все ж таки частина жінок залишається поза увагою. Це здебільшого одинокі та літні люди. Саме з цієї причини вихованці недільної школи, яка діє при Свято-Покровському Храмі с. Гукливий-Таламаш, разом з учнями Гукливського ЗЗСО цього дня відвідали Нижньоворітський “будинок перестарілих”, щоб і у стінах цього закладу жінки також не залишилися поза увагою. Люди, які свято вірячи у своє щасливе майбуття не покладаючи рук працювали щоб ми з вами сьогодні мали те, що у нас є. А зараз вони всіма забуті…. Виною цьому наша байдужість та черствість.

Дякую Богу, що послав мені людей, які підтримують мене, допомагають організовувати такі, хоч і не великі, але все ж таки свята. Особлива подяка Бираку Михайлу Івановичу, який уже вкотре за власний рахунок організовує довіз дітей, також щиро дякую вчителям Гукливського ЗЗСО за допомогу у роботі з дітьми. А ще приватному підприємцю з м. Мукачево, який захотів для загалу залишитися невідомим, за подарунки (жодного разу не відмовив і допомагає з гостинцями). Дякую і тим, що разом з дітьми трудилися над виготовленням кошиків з квітів, які сьогодні і були вручені.

Якщо Ви, читаючи дані рядки, раптом згадали когось, кого сьогодні нема кому привітати, зробіть це зараз же і негайно. Нехай таке маленьке свято завітає у кожну домівку до кожної жінки”, відмітив отець Василій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.