СВЯТОГІРСЬК. “Перший кабельний” побував на Фестивалі колядок (ФОТО+)

10 січня у Свято-Успенській Святогірській Лаврі відбувся традиційний святковий Різдвяний фестиваль колядок, про це повідомляє https://pershij.com.ua.

Понад 30 церковних і світських творчих колективів разом славословили у Святогірській обителі Новонародженого Христа.

Розпочався фестиваль колядок в Успенському соборі Святогірської Лаври по закінченні Божественної літургії, яку очолив у співслужінні святогірської братії намісник обителі митрополит Святогірський Арсеній.

У вітальному слові Владика привітав усіх з Різдвяним святом та зауважив, що уперше на Фестиваль завітала знімальна група із Закарпаття – телеканал “Перший кабельний”, з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора.

У першій частині фестивалю колядок, що проходила в Успенському соборі, виступило 30 творчих колективів, як професійних, так і аматорських. Спершу традиційно свої колядки представила святогірська братія — хори Святогірської Лаври. Потім колядували співочі колективи насельниць і парафіян лаврських скитів і подвір’їв, трудники обителі, діти-біженці, колективи шкіл м.Святогірськ, а також безліч приїжджих творчих колективів — із Донецької, Луганської, Харківської, Волинської та Київської областей.

Закінчилася перша частина фестивалю спільним співом відомої колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.