Вітання з нагоди дня Ангела керуючому Мукачівською єпархією, Митрополиту Феодору

Ваше Високопреосвященство, дорогий наш Владико!

16 грудня Церква Христова молитовно вшановує пам’ять священномученика Феодора, архієпископа Олександрійського. Святого, який є Вашим Небесним Покровителем та Вашим Ангелом з часу прийняття Вами чернецтва!

Дозвольте, Владико, висловити Вам щирі слова привітання та добрі побажання з нагоди дня Вашого Тезоімеництва!

Вже 12 рік поспіль Ви, Владика є архіпастирем для всіх вірних чад Української Православної Церкви, що живуть на просторах Мукачівської кафедри. За цей період Вами покладено багато трудів для налагодження та комунікації єпархіального життя у всіх його формах та видах.  Ваша діяльність та служіння відверто показують Вашу наближеність і відкритість до ввіреної Вам пастви. Самовіддані труди на Христовій ниві сприяють вихованню чисельної пастви в дусі християнської любові та її зростанню в євангельських чеснотах. Ви несете слово Євангелія в серця багатьох людей, показуючи особистий приклад християнської віри і благочестя.

Прийнявши чернечий постриг в Троїцькому храмі біля раки мощей авви Сергія, Ви щиро і жертовно несете в собі іскру духа цього святого і як справжній його учень стараєтеся докладати всіх можливих та неможливих зусиль задля збереження духа миру в нашій єпархії.

Ви часто говорите, що “святі жили у пустелях і власне там знаходили святість, щастя, радість та мир, все те, що потрібно для людини. Ми шукаємо часто щастя не там, де воно є, тому що щастя знаходиться не у світі, воно знаходиться у Бога”. Ви є проповідником та провідником цього, Божого,  щастя для тисячі людей. Це відчувається! Ваша харизма слова і настанов та прекрасний зразок доброго пастиря, який любить і піклується про спасіння своєї пастви, надихають та закликають людей бути вірними Святому Православ’ю та жити за заповідями Божими. Ми всі дякуємо Господу, що саме в цей нелегкий час у нас є мудрий Архіпастир, який ревно береже чистоту православної віри і підтримує нас своїми молитвами і настановами!

Своє архіпастирське служіння Ви проводите в дусі тихої пасхальної радості, яка є всеоб’ємлючою, всепрощаючою та люблячою. З Божою допомогою Ви долаєте всі труднощі, що зустрічаються іноді на Вашому архіпастирському шляху.

Ви часто цитуєте слова відомого святителя Сербської Православної Церкви XX століття, Миколая (Веліміровича): «Знаєте цінність свою? Вона рівнозначна кількості людей, які не можуть жити без Вашої турботи». Це, Владика, найкращі та найсильніші слова про те, як ми Вас любимо і наскільки Ви нам потрібні. 

Нехай, Владико, в цей радісний та знаменний день осяє своїм молитовним заступництвом Ваш небесний покровитель священномученик Феодор. У цей радісний день бажаємо Вам, дорогий Владико, міцного здоров’я, миру та духовної радості. Нехай Всемилостивий Господь молитвами Пречистої Своєї Матері укріпляє Ваші душевні та тілесні сили і дарує невичерпну наснагу для подальшого архіпастирського служіння!

В день Вашого Ангела, який невпинно молиться за Вас перед Престолом Божим, хочемо побажати Вам перш за все карпатського здоров’я, духовних сил під Покровом Божої Матері, Яку Ви так любите, маминого родинного тепла та самовіддачі в служінні Христовій Церкві.

Нехай Вас благословляє Господь служити Йому словом правди на многії і благії літа!

Εις πολλά έτη Δέσποτα, дорогий Владико!

Духовенство та вірники

Мукачівської Православної єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.