Суботнього дня, 7 грудня, з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора, з ініціативи голови Єпархіального відділу по взаємодії з організаціями, які піклуються людьми з обмеженими можливостями – архідиякона Діонісія (Гангур), до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями, в Мукачівському Росвигівському кафедральному соборі на честь Різдва Божої Матері відбувся подячний молебень в супроводі жестовою мовою для людей з вадами слуху.

Здійснили молебень – священнослужитель кафедрального собору ієрей Димитрій Роман та безпосередньо голова зазначеного відділу – архідиякон Діонісій (Гангур), а також перекладачі жестової мови Мукачівської спільноти глухих Мирослава Якима і Емілія Машіко.

За молебнем були піднесені особливі прохання за мир в Українській державі і благополуччя нашого народу.

По завершенні молитви ієрей Димитрій звернувся до присутніх зі словами проповіді, в якій розкрив важливість любові та поваги один до одного.

На кінець священнослужителі і перекладачі пригостили людей з вадами слуху смаколиками.

Після трапези було проведено традиційне спілкування Мукачівської православної спільноти глухих за чашкою чаю, де голова Мукачівського православного молодіжного братства на честь святого Сергія Радонезького, протоієрей Василій Юрина, розповів про актуальні питання сьогодення та важливість бути християнином в нашому житті.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.