До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом єпархія взяла участь в реквіємі у пам’ять про людей, загиблих від хвороби

1 грудня відмічається Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства.

2 грудня в центрі Ужгорода на Театральній площі на запрошення організаторів, духовенство та чернецтво Мукачівської єпархії взяло участь в мітингу-реквіємі в пам’ять про людей, загиблих від СНІДу.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського участь в події взяло чернецтво Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря та духовенство Ужгородського міського благочиння.

Після звершеної заупокійної молитви, отці разом з учасниками реквієму запалили десятки свічок.

Метою акції є привернення уваги до людей, які живуть з діагнозом ВІЛ, та вшанування пам’яті тих, хто помер через страшну хворобу.

P.S. ВІЛ-інфекція (хвороба викликана вірусом імунодефіциту людини) – інфекційне хронічне захворювання, що характеризується ураженням імунної системи, що приводить до її повільного руйнування. Самою пізньою стадією ВІЛ – інфекції є синдром набутого імунодефіциту (СНІД), який розвивається у людини через 2-15 років на тлі вираженого імунодефіциту.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.

За даними ВООЗ  на кінець 2018 р. в світі налічувалося приблизно 37,9 млн. осіб з ВІЛ-інфекцією, а 1,7 млн. чоловік придбали ВІЛ-інфекцію в 2018 році. На сьогоднішній день забрав понад 32 млн. людських життів. У 2018 р. від причин, пов’язаних з ВІЛ, у всьому світі померло 770 000 чоловік. Найбільш  ураженим  регіоном  ВООЗ  є Африканський регіон, на який припадає майже дві третини загального числа нових випадків інфікування ВІЛ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.