Вітання архідиякону Діонісію (Гангур) з нагоди Дня народження

20 листопада – День народження голови Єпархіального відділу по взаємодії з організаціями, які піклуються людьми з обмеженими можливостями – архідиякона Діонісія (Гангур).

 

Дорогий отець-архідиякон Діонісій!

Прийміть щирі привітання з нагоди Дня Вашого народження!

У сьогоднішній день Ви безсумнівно віддаєте синівську подяку Богові за Його щедрі милості, що рясно осінили Вас за прожиті роки.

Змалечку всією душею Ви полюбили церковні служби у храмі рідного села Копашнево, що на Хустщині. Ваші благочестиві батьки і побожна бабуся стали першими духовними наставниками, під впливом яких і сформувалось Ваше благе і водночас настирливе бажання стати служителем Господнім. 

Особливий вплив на Ваш духовний розвиток справив і численний рід духовенства та монашества у Вашій родині. Взірець їхнього ходу життя до спасіння душі й полонив Ваше серце з подальшим наміром вступити до духовної школи й стати на шлях чернецтва.    

Минув час, і Господь покликав Вас до церковного служіння, яке Ви усердно здійснюєте, благоговійно стоячи перед Престолом Царя Слави, потужним голосом віддаючи хвалу Всемогутньому Богу. Творець наділив Вас унікальним, надзвичайно красивим голосом з багатим тембром. Богослужіння за Вашою участю відрізняються особливим стилем і молитовним настроєм.

Ваше  архідияконське служіння проходить у всіх на очах, з одного боку, а з іншого – Ви безпосередній помічник у справах єпархії. Тому настільки високий Ваш авторитет серед духовенства і така щира до Вас любов церковного люду.

Щодня Ваш день заповнений різноманітними трудами і прагненням виконати все на найвищому рівні. Відрадно відзначити, що у всіх обставинах Вашого монашого життя, Ви незмінно прагнете являти приклад ревного ставлення до справи Божої і доброзичливості до кожної людини.

Свідченням цьому є Ваша активна опіка над людьми з вадами слуху. За понад рік послуху, покладеного на Вас, Ви з особливим ентузіазмом очолюєте відділ по взаємодії з організаціями, які піклуються людьми з обмеженими можливостями та 4-ий рік вправно керуєте спільнотою глухих осіб, що діє при єпархії. 

У 2019-му році відділ під Вашим головуванням набрав чималих обертів: були організовані декілька зустрічей київської спільноти глухих із закарпатськими слабочуючими; налагоджений постійний зв’язок з представниками ТО УТОГ; відбувся запуск перекладу жестовою мовою церковної програми на місцевому телеканалі задля духовного просвітництва людей з порушенням слуху та багато іншого.

Вчинками Ви доводите свою гарячу віру і тверду рішучість слідувати за Господом. Тож і далі наповнюйте свою душу глаголами вічного життя.

Молитовно бажаю Вам, дорогий отець Діонісій, щедрих милостей від Бога, ревності у любові, опіки Божої Матері та “миру й радості у Святому Дусі” (Рим. 14:17).

Многая літа!

+ ФЕОДОР,

митрополит Мукачівський і Ужгородський,

духовенство та вірники єпархії

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.