Спільнота людей з вадами слуху Мукачівської єпархії відзначила 4-ту річницю (+Фото)

Недільного дня, 17 листопада, спільнота людей з вадами слуху, якими духовно опікується священство Мукачівської єпархії відзначила 4-ту річницю від часу свого створення.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського Єпархіальний відділ по взаємодії з організаціями, які піклуються людьми з обмеженими можливостями (голова – архідиякон Діонісій (Гангур)) цього дня провів низку заходів присвячених  річниці створення організації.

Зокрема, в Ужгородському Хрестовоздвиженському кафедральному соборі була відслужена святкова Божественна літургія з перекладом жестовою мовою.

Богослужіння звершив настоятель собору – протоієрей Димитрій Сидор разом з братією собору.

У свою чергу, переклад богослужбових моментів для нечуючих людей жестовою мовою здійснювали перекладачі: архідиякон Діонісій (Гангур), Мирослав Боднар, Ольга Роженцова, Мирослава Вучкан, Мирослава Якима, Емілія Машіко.

Після богослужіння для усіх була накрита святкова трапеза в їдальні кафедрального собору.

Доречним доповненням смачного обіду стали слова настанов для слабочуючих від настоятеля протоієрея Димитрія Сидора, який зауважив на особливому володінні нечуючих дарами уважності і відчуття.

Також вчитель Хустської спецшколи-інтернату для осіб зі зниженим слухом – Вікторія Брикун виконала пісні з глибоким змістом на гітарі, а заступник директора з навчальної роботи Мирослава Вучкан переклала для розміння, жестами.

Відтак люди з порушенням слуху відвідали Свято-Воскресенський чоловічий монастир м. Ужгорода, в якому ознайомились зі святинями та цікавою історією обителі, яку розповів архімандрит Антоній (Сличко).

Завершилася зустріч обговоренням подальших планів та невеличкими дарунками на пам`ять- кожний отримав молитвослов від БО “Благодійний фонд “Святих благовірних князів Бориса та Гліба”.

Фоторепортаж: Ольга ПАЛОШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.