З ЖИТТЯ ПАРАФІЙ: Відбувся інноваційний міні-табір-паломництво недільної школи «Камо градеши»!

30-31 жовтня з благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського, відбувся інноваційний, можна навіть сказати пілотний, міні-табір недільної школи «Камо градеши», яка діє при Свято-Вознесенському храмі м. Мукачева.

Настоятель Вознесенського храму, протоієрей Вадим Гайдиш на власній сторінці в мережі https://www.facebook.com, подію описав так: «В першу чергу ми відвідали Свято- Іоанно Богословський монастир с. Сільце, де вклонилися до місцевих святинь та до вшанованої в цьому монастирі ікони Божої Матері «Призри на смирення». В цьому монастирі з дітлахами пастирську бесіду провів голова Молодіжного відділу єпархії, архімандрит Агапіт (Шпиняк), який розповідав різні історії на морально-виховну тематику. Чаювання з печивом підняло нам ще більший настрій, за який ми подякували о. Агапіту піснею «Віра вічна, віра славна».

Наступною нашою локацією був монастир в честь преподобного Серафима Саровського, що в с. Приборжавське на Іршавщині. Там ми звершили молебень за тих хто навчається у школах. Дітки молилися аби Господь дав розум, правильно розуміти що вчать батьки, вчителі, духовні наставники. В монастирі був проведений урок-діалог на тему: “Негативний вплив соціальних мереж на дитину”. Ну і звичайно, в кінці матушки пригостили нас смачним обідом.

По дорозі до монастиря Святого Іоанна Предтечі, що в Дубрівці діти з вожатими спілкуються, співають, радуються. Задають важливі і актуальні питання, правильно мислять по заданих питаннях. В Дубрівці нас радо зустрічає ігуменя Серафіма. З її благословення проводиться для нас екскурсія по обителі. Ми вклонилися шанованому образу ікони Божої Матері «Іверська». Також провели пізнавальний урок про будову і символіку храму. Поселилися. Відпочили. І на вечірню. Під час вечірнього богослужіння дітки виявили бажання взяти участь в таїнстві Сповіді.

За традицією ранкове богослужіння в монастирі відбувається дуже рано. Однак ми всі встали і пішли на Літургію на якій причастилися Тіла і Крові Господа нашого Іісуса Христа. Після сніданку ми щиро подякували ігумені Серафимі за теплий і духовний прийом.

Далі наша дорога веде нас до Пантелеймонівського жіночого монастиря села Осій.

Звичайно наш міні-табір − це не лише відвідування монастирів нашого краю, але й тілесний відпочинок. Недалеко від монастиря в садибі “У Петровція” ми зробили пікнік, різні ігри з м’ячем, різні розваги, провели малювання, майстер клас та бесідували за одним столом.

Завдання пілотного проекту було − більше розказати про Христа, про Церкву, про сьогодення. Просто поговорити. Щоб діти трішки відпочили, але не як звичайно, а трішки по іншому. Посіяти в дитячі сердечка насіння Правди, насіння Слова Божого та духовно збагатитися. Ця праця вдалася завдяки команді молодих вожатих нашого храму. Ви молодці. За що їм велике спасибі. Дякую всім хто над цим потрудився. Слава Богу нашому! Слава Богу за все!».

Текст, фото: протоієрей Вадим Гайдиш

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.