КИїВ. Голова Єпархіального відділу взяв участь у святкуванні 15-річчя православної спільноти глухих Києва (+Фото)

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора, на запрошення православної спільноти глухих Києва, що діє при Іонинському Свято-Троїцькому чоловічому монастирі група з Мукачівської єпархії  взяла участь у триденному святкуванні 15-річчя згаданого осередку.

Долучились до святкового заходу зокрема: голова Єпархіального відділу по взаємодії з організаціями, які піклуються людьми з обмеженими можливостями – архідиякон Діонісій (Гангур), голова Мукачівської ТО УТОГ Ольга Роженцова та перекладач жестової мови Мукачівської спільноти глухих Мирослава Якима.

За програмою проведення, все розпочалося зі знайомства та поселення учасників. На святкування прибули представники з міст: білоруського Гомеля, молдовського Кишиніва, українських Сімферополя, Херсона, Львова, Луцька, Одеси, Білої Церкви, Лубни, Первомайська, Хуста.

У рамках урочистостей для учасників були проведені різні тренінги щодо розповсюдження цікавого контенту для глухих в мережі Інтернет та інше.

Наступного дня на всіх чекала святкова Літургія – окремо для глухих в супроводі жестовою мовою, після чого представники кожної зі спільнот, які приїхали на святкування, мали змогу привітати з п’ятнадцятиліттям від заснування.

Далі святковий концерт з виступами перекладачів та глухих людей Київської православної спільноти. Тут можна було побачити у жестовому виконанні різні цікаві народні та духовні пісні і вірші на церковну тематику.

Наступного недільного дня кульмінацією подій стала святкова Літургія, яку очолив митрополит Августин Білоцерківський і Богуславський, який теж завітав на святкування як представник спільноти людей з вадами слуху від Білої Церкви. Архієрей бере активну участь в житті цих людей і, як виявилось, йому також доводилося служити мовою жестів.

Не обійшлось і без архієпископа Обухівського Іони під покровом якого, можна сказати, і знаходиться Київська спільнота нечуючих. А також інших священнослужителів, які приїхали з різних регіонів та піклуються на місцях про духовність людей з обмежиним слуховими можливостями.

З відчуттям глибокої радості щиро вітаємо киян на чолі з духівником спільноти протоієреєм Григорієм Крижановським та перекладачами, які без втоми трудяться во славу Божу. Бажаємо і надалі триматися Христової віри й трудитися на цій ниві. Усім Вам добра, кріпості на многая літ!

Текст: архідиякон Діонісій (Гангур)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.