УЖГОРОД. Семінар: “Гріх аборту і право на життя ненароджених дітей” – відбувся!

Як ми раніше й анонсували, 28 вересня з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора Митрополита Мукачівського і Ужгородського та за ініціативи активної групи сімейно-соціального проекту Сімейного відділу єпархії – “Я ХОЧУ ЖИТИ” відбувся відкритий семінар на тему: “Гріх аборту і право на життя ненароджених дітей”.

Захід відбувся у храмі на честь Почаївської ікони Божої Матері міста Ужгорода (вул. Грибоєдова, 24 мкрн. БАМ, біля Міської лікарні).

На початку семінару, Владика Феодор разом з духовенством та гостями семінару звершив молебень на початок доброї справи. В своєму вітальному слові архіпастир розкрив суть гріха аборту та його наслідки.

Метою заходу стало висвітлення та фахове обговорення актуальних проблем сьогодення щодо свідомого і штучного переривання вагітності (аборту) та його згубних наслідків для душі, здоров’я людини, так і сім’ї в цілому.

Програма семінару передбачала виступи спікерів, які у своїх словах донесли відповідне бачення проблеми.

Перед учасниками семінару з відповідними доповідями виступили: Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор, протоієрей Василій Алексій, головний координатор проекту “Я ХОЧУ ЖИТИ”, відповідальний за протиабортну діяльність Єпархіального відділу у справах сім’ї:  “Мета, започаткування та дії сімейно-соціального проекту «Я ХОЧУ ЖИТИ!»”, ієрей Олександр Онисько, голова Єпархіального відділу у справах сім’ї:  “Духовна та моральна відповідальність сім’ї в цілому за гріх аборту”,  Федько Руслан Михайлович, лікар акушер-гінеколог Ужгородського міського пологового будинку:  “Медичні аспекти переривання вагітності”,  Лукач Мар’яна Михайлівна, лікар акушер-гінеколог, лікар УЗД вищої категорії Ужгородського міського пологового будинку: “Зачаття і періоди розвитку плоду. Відчуття майбутньої матері”,  Світлик Тетяна Михайлівна, лікар акушер-гінеколог Середнянської районної лікарні №2 : “Спосіб попередження переривання вагітності”, Орсаг Василь Іванович, лікар-інтерн, терапевт: “Наслідки аборту на стан здоров’я жінки”, Єрем Володимир Юрійович, лікар, завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Ужгородського міського пологового будинку: ” Роль матері при виходжуванні передчасно народжених немовлят та запорука успіху”,  Мураль Віталій Володимирович, прихожанин храму на честь Почаївської ікони Божої Матері:  «Аборт: соціальний аспект штучного переривання вагітності», Кіштулинець Марія Василівна, психолог: «Допомога психолога в проживанні втрати», Белень Михайло Олексійович, академічний скульптор, доктор мистецтвознавства, професор, академік Міжнародної академії оригінальних ідей та Академії богословських наук: “Образотворче мистецтво і біологія людини”, Малашина Тетяна Іванівна, педагог, координатор проекту “Я ХОЧУ ЖИТИ”: “Важливість просвітництва і милосердя у розкаянні за гріх аборту” та  Мельничук Мирослава Михайлівна, учасниця проекту “Я ХОЧУ ЖИТИ”: «Життя понад усе!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.