МУКАЧЕВО. Єпархія взяла участь в урочистих заходах до Дня рятувальника

17 вересня в Україні, відзначають День рятівника. Свято відзначається щороку цього дня згідно з Указом Президента від 12 вересня 2008 року. День рятівника є професійним святом не тільки працівників усіх аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, але його відмічають також громадяни, які внесли свій вагомий внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

В переддень свята на запрошення начальника 2-го пожежно-рятувального загону, полковника служби цивільного захисту, Голиш В.В. та з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського працівників 2-го Державного пожежно-рятувального загону, 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС України в Закарпатській області привітало й духовенство єпархії.

Участь в заходах взяли: секретар Єпархіального управління, протоієрей Віктор Місо та голова Єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України, протоієрей Ігор Білак.

Передусім священнослужителі звершили чин освячення спецтехніки частини, робочих місць та звичайно працівників служби. Опісля духовенство взяло участь в урочистих заходах до Дня рятівника.

Отець секретар від імені керуючого єпархією привітав керівництво та особовий склад з професійним святом та звернувся зі словами подяки до людей від яких залежить життя інших такими словами:

«За кожним врятованим життям, ліквідованою пожежею, аварією, катастрофою стоїть ваша відмінна фахова підготовка, високий професіоналізм та досвід. Рятувальники завжди перші там, де необхідна невідкладна допомога. Ви мужньо та героїчно рятуєте людей, розміновуєте території, проводите аварійно–відновлювальні роботи. Шановні рятувальники – ви є наша гордість, ми пишаємося вами. У день професійного свята хочу подякувати також ветеранам служби, які створювали і розбудовували службу та виховали не одне покоління рятувальників», підкреслив отець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.