Відійшов у вічність клірик єпархії, протоієрей Георгій Поковба (04.05.1945-†22.08.19) (НЕКРОЛОГ)

22 серпня 2019 року перестало битися серця справжнього пастиря Христової Церкви, настоятеля Свято-Покровського храму в селі Пістрялово, що на Мукачівщині, протоієрея Георгія Поковба.

З біографії: Майбутній священнослужитель народився в християнській сім’ї 4 травня 1945 року в селі Широкий Луг, що на Тячівщині.

В 1957 році закінчив 7 класів ЗОШ I-III ступенів. 

В 1963 році закінчив Берегівське сільськогосподарське училище. 

В 1967 році одружився з Джуган Василиною Юр’ївною.

1978-1981 рр. − навчання в Одеській духовній семінарії. 

7 квітня 1980 року в Свято-Успенському кафедральному соборі, Високопреосвященнішим Сергієм, митрополитом Одеським і Херсонським, висвячений в сан диякона. 

22 червня того ж року, тим же архієрем і в тому ж соборі рукоположений в сан ієрея. 

В різні роки свого життя проходив пастирське служіння в парафіях таких сіл Мукачівської єпархії, як: Заріччя (Іршавський район), Люта, Вишка, Костринська Розтока (Великоберезнянський район), Широкий Луг (Тячівський район), Керецьки (Свалявський район), Пістрялово (Мукачівський район).

Джерело:

Особова справа протоієрея Георгія Поковба // Архів Мукачівської Православної єпархії

∗∗∗∗∗

Від себе особисто та Мукачівського Єпархіального управління висловлюю молитовні співчуття рідним і близьким померлого, які втратили свого молитвенника і молюся за упокій душі спочилого отця Георгія. Ми глибоко сумуємо з приводу смерті достойного священнослужителя Мукачівської єпархії. Нехай Господь, упокоїть його душу в своєму Царстві.

Закликаю всіх священнослужителів Мукачівської Православної єпархії Української Православної Церкви до посиленої молитви за новопредставленого.

Вічна йому пам’ять!

+ФЕОДОР,

митрополит Мукачівський і Ужгородський

P.S. Чин відспівування отця Георгія відбудеться 23 серпня 2019 року в Свято-Покровському храмі села Пістрялово. Початок о 1200 к.ч. 

1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.