КИЇВ. Владика Феодор взяв участь у Всенічному бдінні напередодні свята Хрещення Русі

Ввечері, 27 липня, напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та з нагоди Дня Хрещення Русі, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння на соборній площі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили єпископи та духовенство з усіх єпархій УПЦ, а також представники Помісних Православних Церков: архієпископ Михайловський Георгій (Православна Церква Чеських земель і Словаччини) та єпископ Нішський Арсеній (Сербська Православна Церква).

Участь в богослужінні взяв і керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський.

За богослужінням молилась велика кількість киян та прочан, які приїхали до Києва на свято з усіх регіонів України та з інших держав.

На вечірнє богослужіння 300 тисяч вірян прийшли разом з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм Хресним ходом від Володимирської гірки, де був звершений урочистий молебень.

Хресний хід очолювали 25 святинь: чудотворні ікони та мощі великих святих, які тісно пов’язані із прийняттям християнства нашим народом та відстоюванням віри у часи гонінь. Святині будуть доступні для поклоніння вірянам у храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських у Києво-Печерській Лаврі цілодобово.

Завтра урочиста Божественна літургія розпочнеться о 0830. За Літургією відбудеться прославлення трьох нових святих Української Православної Церкви. Богослужіння очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.