КИЇВ-МУКАЧЕВО. Єпархію відвідали нечуючі Київської спільноти глухих (+Фото)

6-7 липня до Мукачівської православної єпархії в черговий раз завітали представники Київської спільноти слабочуючих, що діє при Іонинському чоловічому монастирі міста Києва. Група з 12-ти осіб через приїзд на Закарпаття шукала не простого паломництва до монастирів, а особливого середовища до порозуміння.

Приймав людей з порушеннями слуху з благословення керуючого єпархією Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського Єпархіальний відділ по взаємодії з людьми із вадами слуху та іншими фізичними обмеженнями, який очолює голова архідиякон Діонісій (Гангур).

Дводенні відвідини Мукачева й Ужгорода для нечуючих були насичені спілкуванням, бо ж їхня особлива – жестова мова руйнує всі бар`єри.

З радістю зустрічали гостів-товаришів люди з вадами слуху від Мукачівського і Ужгородського товариства нечуючих. Спільні переживання й насущні потреби людей з нелегким життєвим хрестом на ці дні були покриті духовним омофором святинь краю.

Серед екскурсійної програми в поєднанні з церковними богослужіннями було відвідано чернечі обителі: Свято-Миколаївський жіночий монастир м. Мукачева, Свалявський Свято-Троїце-Кирило-Мефодіївський жіночий монастир, Красногірський Всіхсвятський чоловічий монастир м. Мукачева, Ужгородський Свято-Воскресенський чоловічий монастир, Свято-Покровський чоловічий монастир села Ракошино і Свято-Успенський жіночий монастир села Домбоки Мукачівського району.

Гостинне частування й духоносне слово від намісників, ігумень та монахів, завдяки чуючим перекладачам, тішило серця людей, які напрочуд глибоко відчувають щирість і увагу до себе.

Недільне богослужіння відбулося в кафедральному Хрестовоздвиженському соборі м. Ужгорода. Переклад літургії здійснювали почергово як місцеві, так і київські перекладачі.

Не обійшлося за час відпочинку й без відвідин історичних пам`яток – Мукачівського замку “Паланок”, винних підвалів смт Середнє; зелених зон – Боздоського парку, інших місцин.

Незрівнянний спокій панував на лицях паломників перед самим від`їздом. Їхня вдячність за теплий прийом і сподівання на нові зустрічі стали завершальним акордом. Проте не останнім.

Разом зі слабочуючими подорожувала Ольга ПАЛОШ,

заступник голови Інформаційного відділу єпархії, журналістка

Фото автора та архідиякона Діонісія (Гангур) 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.