Випускний екзамен відбувся в Недільній школі села Руське

Недільна школа пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, що в селі Руське Мукачівського району з благословіння митрополита Ужгородського і Мукачівського Феодора завершила 2018- 2019 навчальний рік.

Як інформують вчителі церковної школи, дітки здавали справжній екзамен з витягуванням білетів, по яких відповідали на свої непрості питання.

“Учні показали достатньо високий рівень підготовки. Основний акцент в білетах був зроблений на тему церковнослов’янської азбуки та дванадесятих праздників, історію їх виникнення, традиції і особливості богослужіння, молитви, основні людські добродіяння – любов, доброту, милосердя, смирення, прощення, покаяння…”, – розповідає педагог Наталія Смужаниця, і додає: – Найголовніше, що головним екзаменатором для наших діток стане Життя, те, як вони на практиці, в повсякденному бутті, примінять ті знання, які ми, наставники, стараємося привити їм в школі, вчити вірі та благочестю. Не дивлячись на те, що в нашій недільній школі, не має обов’язкової присутності на заняттях, дітки здали екзамен успішно. Ця успішність напряму залежить від зацікавленості дорогих наших батьків, які хочуть щоб їх доні та сини, виростаючи, отримували цінності, що закладаються в основу життя та будуть відображатися в особистому зверненні і любові до Бога та Церкви”, – завершила вчителька.

А щоб торжественно відзначити закінчення навчального року наприкінці екзамену на всіх чекав дуже смачний солодкий стіл. Під час спілкування відбулося планування літнього відпочинку, який з Божою поміччю, буде проведено в форматі втілення Євангельських заповідей в життя – допомагати страждущим, благотворити немощних, паломницькі поїздки….

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.