Азам гончарства вчитимуть дітей у Церковно-сільському музеї села Приборжавське

З 20 по 25 травня в одному із сіл на Іршавщині – Приборжавському – відбудеться перша дитяча майстерня ремесел. Це буде майстерня гончарства.

Захід відбудеться в Церковно-сільському музеї Приборжавського – з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора. Нагадаємо, музей діє на території Свято-Покровського храму – настоятель протоієрей Олександр Ряшко.

Дві групи дітей віком від 6 до 15 років вчитимуться ліпити з глини, як це робили у давнину їхні прадідусі та прабабусі. Виготовлять власну глиняну чашку, декорують її та випалять у справжній «земляній» печі, яку можна змайструвати власноруч.

Азам гончарства дітей навчить Олеся Возницька, відома в Україні кераміст  з Ужгорода, власниця майстерні авторської кераміки Natura Ceramica.

Дитяча майстерня ремесел в Приборжавському – це перший пілотний проект неформального об’єднання А2О2. Його заснували дві пари: мистецьке подружжя Олесі та Андрія Возницьких та родина закарпатців, які зараз проживають у Києві: журналістки Олесі Кешелі та  підприємця, який займається інноваційними проектами, Андрія Ісака.

ПРОГРАМА МАЙСТЕРНІ:

20 травня.

Знайомство з матеріалами та інструментами, підготовка глини до роботи, ліпка виробів (основний – чашка, проте за бажанням можна виліпити тарілки, підставки і тд).

 21 травня

Декорування виробів різними способами

 26 травня

Випалювання виробів у «земляній печі», яку майстри разом з дітьми зроблять своїми руками. В результаті кожна дитина отримає повністю придатний для використання у побуті виріб, зроблений своїми руками.

Вручення подарунків та сертифікатів про проходження навчання у майстерні.

За детальнішою інформацією звертайтеся:  Олеся Кешеля, тел: +380505604265

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.