КИЇВ-СВАЛЯВА. Вихованці Недільної школи Іллінського храму села Стройне відвідали святині столиці України

У Світлий тиждень з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського вихованці Недільної школи, що діє при Свято-Іллінському храмі села Стройне, що на Свалявщині здійснила дводенне паломництво до святинь століиці України − міста Києва.

Очолив поїздку керівник школи, настоятель вказаного храму, протоієрей Петро Попдякуник.

В столиці держави юні паломники відвідали Києво-Печерську Лавру, в якій після Божественної літургії в храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських вклонилися святим Києво-Печерським, які почивають в Ближніх та Дальніх печерах. Вихованці вколинилися преподобним Антонію та Феодосію та іншим чудотворцям Печерським.

В рамках екскурсії вихованці Недільної школи ознайомились з архітектурним ансамблем верхньої та нижньої частини Лаври, милуючись краєвидами та древністю монастиря.

Однією з святинь паломницького маршруту був Свято-Введенський чоловічий монастир, в якому пілігріми вклонились чудотворній іконі Божої Матері «Призри на смирення», що дивним чином відобразилася на склі.

Того ж дня вихованці школи відвідали Свято-Покровську Голосіївську пустинь, в якій під час екскурсії вклонились мощам місцевошанованої монахині Аліпії.

Наступний день паломництва розпочався з святкової Божественної літургії в Свято-Покровському храмі Голосіївської пустині, де вихованці Недільної школи причастилися Святих Христових Тайн.

Наступним місцем паломництва став Архангело-Михайлівський Звіринецький монастир, в якому вихованцям тамтешній чернець провів цікаву екскурсію, показуючи Звіринецькі печери та храми обителі.

Останньою святинею паломництва був Свято-Покровський жіночий монастир міста Києва, в якому того ж дня, в Четвер Світлого тижня святково відзначали день пам’яті засновниці монастиря Анастасії Київської. Для вихованців недільної школи Свято-Іллінського храму села Стройне була проведена екскурсія по монастирю та приготовлений святковий стіл.

Паломницька поїздка крім відвідування святинь столиці включала прогулянку центральною вулицею країни – Хрещатиком, відвідування торгового центру «Гулівер» та аквапарку «Термінал».

Текст, фото: протоієрей Петро Попдякуник

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.