Зустріч паломників з вадами слуху з керуючим єпархією

3 травня до Мукачівської православної єпархії з’їхались паломники з вадами слуху з Києва, Дніпра і Молдови для триденного духовного збагачення й почерпання досвіду.

Подія зустрічі нечуючих людей з усіх куточків України в єпархії, у поданому форматі, відбувається уперше – з благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського та з ініціативи голови Єпархіального відділу по взаємодії з людьми з вадами слуху та іншими фізичними обмеженнями, архідиякона Діонісія (Гангура).

Перший день зустрічі видався неабияк насиченим, з відвідинами кількох монастирів, туристичних принад і великої кількості спілкування – на мові жестів, а, найголовніше, мовою серця.

Завершальним, чи не найбільш умиротвореним, акордом стала вечірня зустріч з керуючим архієреєм — митрополитом Феодором, у древньому Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі.

Під час розмови архіпастир розповів гостям про життя єпархії та монастиря, а також відповів на запитання через керівника групи Катерину Дятлову – журналіста і сурдоперекладача телеканалу «Глас».

Владика у слові звернення зауважив молоді з проблемами слуху, що “ніяка хвороба не може віддалити людину від Бога”, і конче потрібно “шукати можливості наближення до Бога”.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Більший репортаж читайте й дивіться за декілька днів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.