ХРИСТОС ВОСРЕС!

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

Дорогі відвідувачі нашого ресурсу, отці, чернецтво, колеги, друзі, браття та сестри!

Щиросердечно вітаємо всіх вас з великим і спасительним святом Світлого Христового Воскресіння!

Бог є Любов. Любов, яка спочатку творить своїм словом з нічого світ видимий і невидимий, творить людину. Любов, Яка дає людині можливість бути біля Нього, але людина через непослух Богу позбавляється життя з Ним. Проходить час, століття, тисячоліття, і Бог знову проявляє свою Любов. Він Народжується на землі! Стає Тим, Ким ніколи по Своїй природі не був! Людина знову живе по своїй волі і, як результат розпинає Бога! Христос знов через любов Воскресає і дає нам знову шанс бути з Ним.

Сповідуючи Бога, Який воскрес ми декларуємо істину того, що наше світоглядне переконання є живим, справжнім і позбавленим міфу.

Перемігши смерть, Господь дає нам розуміння того, що ми є співучасниками Його воскресіння. Вітаючи словами «Христос Воскрес», ми свідчимо світу, що ця подія є не просто привітанням, а сенс нашої віри! За словами апостола Павла, якщо: «Христос не воскрес, то й проповiдь наша марна, марна i вiра ваша» (1 Кор. 15, 14).

В історії цивілізацій всі людські перемоги мають в собі два аспекти. Перший: в будь-якій перемозі є переможений, і другий: в будь-якій перемозі є переможець. З однієї сторони плач і скорбота. З іншої – перемога духа. Проте пам’ятайте була тільки одна і єдина перемога у світі, у всій Вселенній, яку не присвоїв собі Переможець – це був Воскреслий Христос. Христос Спаситель не присвоїв собі перемогу над смертю, Він віддав її нам, Він подарував її нам. І власне цій перемозі ми повинні радіти з вами. Тому що ця перемога велика і суттєва для нас. Вона життєдайна, бо, завдяки цій перемозі, ми з вами можемо наслідувати вічне блаженство. Те блаженство, через яке людина долучається до миру Христового. Миру, в якому немає злоби, ненависті, роздратування, миру внутрішнього, справжнього. Миру, який є таким бажаним зараз для нас.

Принесемо в дар Богу наше чисте серце, думки і справи милосердя. Нехай Воскреслий Бог світлом Свого Воскресіння, додасть Вам внутрішню справжню радість, вилікує наші душевні хвороби і втішить скорботи. У ці світлі і радісні Пасхальні дні, коли все довкола сповнено божественного світла, коли небо і земля з’єднуються в єдиному ликуванні великого Торжества, від щирого серця, знову і знову сердечно вітаємо Вас зі святом Світлого Христового Воскресіння!

Бажаємо Вам втішитись цим бажаною і благодатною духовною трапезою нашої віри, бажаємо Вам також міцного здоров’я, успіхів, благополуччя, допомоги Божої у всіх Ваших добрих справах і починаннях! Хай же Пасхальна радість переможно ввійде в кожне серце, хай огорне вона усіх вірних Богу людей. Нехай панує в душах і серцях наших мир Божий і нехай зникнуть у нас взаємна ворожнеча, злість і всякі розділення!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

ПАСХА ХРИСТОВА

2019

З повагою до Вас 

Інформаційний відділ

Мукачівської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.