У передостанній день Сирної седмиці, суботу, 9 березня, в Мукачівській територіальній організації УТОГ відбулася справжня Масляна.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського та з ініціативи голови Єпархіального відділу по взаємодії з організаціями, які піклуються людьми із обмеженими можливостями – архідиякона Діонісія (Гангура) відбулася зустріч людей з вадами слуху із Мукачівською молодіжкою.

Молоді люди підготували для трапези смачні частування із головними атрибутом “Масляниці” – різноманітними млинцями.

Кожен по-особливому сприйняв знайомство із особами, які спілкуються мовою жестів.

Самі ж представники Мукачівської організації УТОГ радо відкликнулись на турботу молоді.

Голова територіальної організації УТОГ Ольга Роженцова і сурдоперекладач Ірина Вайс висловили вдячність молодіжній організації за приділений час і увагу до людей з проблемами слуху.

Архідиякон Діонісій (Гангур) допоміг нечуючим помолитися перед і після трапези та особисто пригощав смаколиками.

“Для глухих дуже важливі такі події, як сьогоднішня. Їм не вистачає спілкування, і вони дуже позитивно сприйняли прояв небайдужості. Мукачівська молодіжка відгукнулася на наше запрошення і подбала за смачний стіл. Дуже дякую і владикові Феодору за його безпосередню підтримку цієї благої справи. Хоч молодь і не змогла поспілкуватися словесно з цими людьми, зате був присутній особливий духовний контакт”, – підкреслив отець.

Фото: Ольга ПАЛОШ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.