УЖГОРОД. Єпархія взяла участь в засіданні Обласної спостережної комісії з питань соціальної адаптації звільнених осіб

Питання соціального патронажу осіб, звільнених з місць позбавлення волі, відповідно до Закону України „Про пробацію”  розглянуто 1 лютого на засіданні спостережної комісії при Закарпатській ОДА, про це повідомляє офіційний медіа-ресурс адміністрації https://carpathia.gov.ua.

У засіданні, яке відбулося під головуванням директора департаменту соціального захисту населення, заступника голови спостережної комісії Михайла Петрішка, також взяли участь начальник філії ДУ „Центр пробації” в Закарпатській області Віталій Мураль, директор департаменту праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради Андрій Біксей, представники духовенства та громадських організацій.

На запрошення спостережної комісії та з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського участь в засіданні взяв голова Єпархіального відділу Пенітенціарного служіння, протоієрей Володимир Гуй та клірик Хрестовоздвиженського собору Ужгорода, протоієрей Максим Журавель.

Обговорено стан реалізації завдань пенітенціарної пробації, визначених спільним Наказом Мінюсту, Мінсоцполітики, МОЗ, та МВС України від 3 квітня 2018 року № 947/5/467/609/280 „Про затвердження Порядку взаємодії установ  виконання покарань, уповноважених органів з питань  пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк”. Акцентовано увагу на покращенні співпраці та вироблення алгоритму спільних дій під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження або позбавлення волі на певний строк.

Йшлося також про соціальний захист осіб без постійного місця проживання та соціально дезадаптованих осіб. Зазначалося, що після звільнення з місць позбавлення волі, такі особи з різних причин не мають власного житла та визначеного місця проживання. А відповідні спеціалізовані установи й заклади (центри соціального житла, спеціальні гуртожитки тощо) на території області відсутні.

За результатами засідання прийнято пропозиції щодо розширення складу спостережної комісії при Закарпатській ОДА, зокрема, щодо включення до неї представників обласного центру зайнятості, регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Закарпатського  обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також представників громадських організацій, які займаються вирішенням проблемних питань даної категорії осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.