ВІТАЄМО НАШОГО ДОРОГОГО АРХІПАСТИРЯ З ДНЕМ АРХІЄРЕЙСЬКОЇ ХІРОТОНІЇ

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ 

ФЕОДОРУ,

МИТРОПОЛИТУ МУКАЧІВСЬКОМУ І УЖГОРОДСЬКОМУ

Ваше Високопреосвященство, дорогий наш Владико!

23 грудня – день, в який трапилася важлива подія у Вашому житті. Дозвольте розділити з Вами радість та привітати Вас зі світлою і урочистою подією Вашого життя – днем архієрейської хіротонії.

В Богом вибраний час ця подія докорінно змінила Ваше життя і Вас в ньому та змінила Мукачівську єпархію, яка дана Вам для управління. Благодать Божа, яка приєднала Вас до сонму архієреїв Української Православної Церкви, виховала в Вас старання робити твердим Ваше покликання та обрання (2 Пет. 1: 3-12), тому труди, вчинені Вами, служать свідченням Вашої вірності архіпастирського обов’язку.

За ці роки Ви здобули повагу кліру і любов пастви, авторитет у суспільства, зберігаючи великі традиції древньої Мукачівської єпархії. Ви, Владико, пастир добрий! Ви, згідно слів Святого Писання, знаєте своїх, і вони знають Вас і йдуть на Ваш голос (Ін. 10: 14-16). За це, за Ваші ревність і піклування про нас, прийміть найщирішу подяку! У день річниці Вашої архієрейської хіротонії Ваша паства єдиними устами і єдиним серцем підносить молитви до Всеблагого Бога, щоби Милостивий Творець у всьому Вам допомагав і благословляв Вас у всіх задумах та звершеннях.  

У непростий для нашої Церкви час своїми чудовими проповідями і особистим прикладом виконання заповідей Господніх Ви навчаєте свою багатотисячну паству бути сіллю землі і світлом світу (Мф. 5: 13-14). Господь у Вашій особі послав творця на ниву свою, давши повноту, десять талантів, які Ви примножуєте своєю працею і служінням у справі спасіння пастви Христової.

Сьогодні бути архієреєм означає − бути сповідником! Сповідником Неба на землі! Означає продовжувати місію святих апостолів, проповідувати Євангеліє Царства Божого (Мк. 1: 14), зціляти всяку хворобу і всяку неміч (Мф. 10: 1) духовну в людях.

Поневолі власне в цей час живо згадуються слова пророка Ісаї з паремій, які читаються в чині Великого освячення води в день Богоявлення. Слова, які є надзвичайно актуальними сьогодні. «Гори зрушаться і пагорби захитаються, − а милість Моя не відступить від тебе, і завіт миру Мого не похитнеться, − говорить Господь, Який милує тебе. 〈…〉 Ось, будуть озброюватися проти тебе, але не від Мене; хто б не озброївся проти тебе, − впаде. 〈…〉 Жодне знаряддя, зроблене проти тебе, не буде успішним; 〈…〉 Мої думки − не ваші думки, ні ваші путі − путі Мої, говорить Господь. Але, як небо вище за землю, так путі Мої вищі за путі ваші, і думки Мої вищі за думки ваші» (Іс. 54: 10; 15; 17; 55: 8-9).

Як і у всі часи історії сьогодні все є в руках Божих, Який завжди був, є і буде там, де буде прославлятися ім’я Боже!

Дорогий Владико! Від повноти вдячних сердець прийміть наші спільні привітання з сьогоднішнім торжеством, щоб по святим молитвам щедрий Господь дарував Вам добре здоров’я, бадьорість духу, довголіття і всі благості для спасіння душі.

Ви несете величезну турботу і відповідальність за всіх нас. Кожне слово, кожна Ваша молитва залишає в нас глибокий слід. Молимося про Ваше здоров’я та довголіття. Просимо Ваших святих молитов.

Нехай Вас благословляє Господь служити Йому словом правди на многії і благії літа!

Εις πολλά έτη Δέσποτα, дорогий Владико!

З любов’ю у Христі духовенство, чернецтво та вірники
Мукачівської Православної єпархії
Української Православної Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.